Τροπολογία η οποία κατατέθηκε και πέρασε από τη Βουλή των Ελλήνων δημιουργεί νέες συνθήκες που ευνοούν την προώθηση της επαναλειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων σε 24ωρη βάση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός Μέγαρα-Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα, από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα με την παύση της εφημερίας του Κέντρου Υγείας ο επικεφαλής πρώην Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης κατέθεσε δημόσια τις προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με επιστολή ή οποία δημοσιεύτηκε τόσο στον τοπικό γραπτό όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο.

Η πρόταση η οποία συγκροτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2019  είχε ως εξής:

  1.  Εκ περιτροπής εφημερία των ειδικευομένων ιατρών των Νοσοκομείων αρμοδιότητας της 2ης ΥΠΕ και συγκεκριμένα για τις ειδικότητες της Παθολογίας, Παιδιατρικής, Καρδιολογίας και Χειρουργικής, μέχρι την πρόσληψη και κάλυψη των κενών θέσεων Γενικών Ιατρών και Επικουρικών Ιατρών.
  2. Εναλλακτική πρόταση προσωρινού χαρακτήρα η σύμβαση μίσθωσης έργου με ιδιώτες ιατρούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων που επιθυμούν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συνδημότες τους, αλλά και σε όλους τους επισκέπτες του ΚΥ Μεγάρων, ειδικά αυτή την περίοδο που ο πληθυσμός έχει αυξηθεί κατά πολύ, λόγω των καλοκαιρινών διακοπών…»

Αυτή ακριβώς ήταν η πρόταση η οποία υιοθετήθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Ακολούθως η ηγεσία του Υπουργείου έπρεπε να εισαγάγει την πρόταση αυτή με τροπολογία στο ήδη έτοιμο σχέδιο νόμου για την υγεία.
Η τροπολογία είναι γνωστό ότι εισάγεται νομοτελειακά από Βουλευτή και όχι από κάποιον άλλο θεσμικό παράγοντα, γιατί έγκειται στο κοινοβουλευτικό έργο του.
Έτσι η ηγεσία του Υπουργείου ανέθεσε στον Βουλευτή κ. Κώτσηρα  να εισαγάγει την τροπολογία με την ευκαιρία της προέλευσης του κιόλας από την περιοχή των Μεγάρων.

Ο συνδυασμός Μαρινάκη δηλώνει: “Θεωρούμε ότι για άλλη μια φορά πράξαμε το καθήκον μας απέναντι στους δημότες του Δήμου μας. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και φωτογραφίες λειτουργήσαμε αποτελεσματικά για το Δήμο και τους δημότες μας.
Βέβαια σε όλη αυτή την προσπάθεια έπαιξε ρόλο η μεγάλη εμπειρία του επικεφαλής μας, ο οποίος από θέσεις ευθύνης στο παρελθόν, όπως ο Διοικητής νοσοκομείου, γνώριζε πώς να αντιμετωπίσει  τέτοιες κρίσεις.

Η πρόταση δεν ήταν τυχαία. Ήταν απόρροια της εμπειρίας που αποκόμισε τόσα χρόνια μαχόμενος στον τομέα της υγείας, τόσο ως γιατρός όσο και ως Διοικητής μεγάλων  νοσοκομείων.
Η εμπειρία του αυτή μας δίδαξε να λέμε λίγα, να αποφεύγουμε την δημοσιότητα και να στοχεύουμε στο τελικό αποτέλεσμα που είναι το κοινό καλό.
Με αυτό το σκεπτικό και την μετριοπάθεια θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για το Δήμο και τους δημότες μας”.