Μετά από διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας covid 19, η καθιερωμένη ποδηλατική βόλτα επέστρεψε με τους μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες να κατακλύζουν τους δρόμους με τα δίτροχα τους.
Το πρωί της Κυριακής 10 Οκτωβρίου 2021 διοργανώθηκε ο 20ος Ποδηλατικός Γύρος των Μεγάρων.
Η εκκίνηση δόθηκε από την αρχή της Λεωφόρου Αλεποχωρίου και ο τερματισμός έγινε στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ στα Μέγαρα.

Η περίπου είκοσι χιλιομέτρων διαδρομή έγινε κυρίως μέσα στον αστικό ιστό των Μεγάρων. Το πέρασμα μέσα από τους κεντρικούς δρόμους και τις γειτονιές έχει σαν σκοπό να περάσει το μήνυμα ότι το ποδήλατο ως εναλλακτικό μεταφορικό μέσο πρέπει να γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας και ότι οι ποδηλάτες αξίζουν σεβασμό όπως όλοι οι χρήστες των οδών.

Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 200. Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή εκτός από το ποδήλατο ήταν και το κράνος όπως αυτό γίνεται σε κάθε ποδηλατική βόλτα που διοργανώνεται από την ομάδα μας.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης αλλά και όλης της δράσης τηρήθηκαν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την μη διασπορά του κορονοϊού covid 19.

Με γνώμονα την ομαλή λειτουργία της εκδήλωσης και θέλοντας να παρέχουμε κάθε αίσθημα ασφάλειας στους συμμετέχοντες ποδηλάτες, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος, ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο επανδρωμένο με δύο πιστοποιημένους διασώστες και πλήρως εξοπλισμένο, ήταν σε ετοιμότητα να επέμβει ακολουθώντας σε όλη την διαδρομή.

Η ΕΟΜ Κούρος ευχαριστεί

– τον παιδίατρο κ. Θωμά Τσορβά,
– τον διοικητή και το προσωπικό του τμήματος Τροχαίας Μεγάρων,
– τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Μεγάρων (Λ.Ε.Μ.Μ.) για τη διαφύλαξη της οδικής ασφάλειας,
– τον πρόσκοπο Ιωάννη Παπαγιάννη για την αμέριστη προσφορά του,
– το περίπτερο Θωμά και Κωνσταντίνας Λάμψα για την χορηγία πόσιμου νερού,
– το κατάστημα Cycle (Βυζαντίου 61, Μέγαρα) ιδιοκτησίας Παναγιώτη Πάντου για τη χορηγία δώρων που δόθηκαν στον τερματισμό έπειτα από κλήρωση,
– το βιβλιοπωλείο “Βιβλιοχώρος” (Βυζαντίου 46, Μέγαρα) ιδιοκτησίας Δέσποινας Μουρτζούκου για την χορηγία δώρων που δόθηκαν στον τερματισμό έπειτα από κλήρωση.
– τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την προβολή της δράσης και
– τα μέλη του για την άψογη διοργάνωση.

Το ραντεβού ανανεώνεται για τον επόμενο Ποδηλατικό Γύρο την άνοιξη του 2022 με κέφι και δύναμη.