"..... κι αν θα σ΄αντέξει το σχοινί, θα φανεί στο χειροκρότημα ...."
“….. κι αν θα σ΄αντέξει το σχοινί, θα φανεί στο χειροκρότημα ….”

Μετά από 37 μήνες επικυρώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και κάθε άλλη αρμόδια αρχή η απόφαση του Δήμου Μεγαρέων να απαγορεύσει την διέλευση μεγάλων φορτηγών αυτοκινήτων μέσω της Νέας Περάμου.

Την εβδομάδα πού πέρασε τοποθετήθηκαν πλέον και οι πινακίδες οι οποίες κατευθύνουν την κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων μεγαλύτερου συνολικού βάρους των 5 τόνων έξω από το κέντρο της Νέας Περάμου.
Η τελική απόφαση αποτελεί ακόμα ένα μνημείο γραφειοκρατίας αφού χρειάστηκε να περάσουν περισσότερο από τρία χρόνια από τον Ιούνιο του 2013 όταν ο τότε Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης εγκαινίασε την τότε νέα διάβαση στην θέση Γεφυράκι και βγήκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να μην περνούν βαριά φορτηγά μέσα από το πολυσύχναστο κέντρο της Νέας Περάμου.NEA_PERAMOS_APAG_KYKL4

ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ
Τέλος καλό, όλα καλά. Ή κάλλιο αργά παρά ποτέ. Η δουλειά ολοκληρώθηκε και με τη βούλα.
Μένει όμως να κριθεί στην πράξη η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης αφού τόσα και τόσα μέτρα τα οποία λαμβάνονται με νόμους και διατάξεις στην Ελλάδα δεν τηρούνται.
Στη Νέα Πέραμο οι κάτοικοι δέχτηκαν με ικανοποίηση το γεγονός και περιμένουν να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να κρίνουν αν τελικά βρουν την ησυχία τους.
Προς το παρόν οι κάτοικοι έχουν επιφυλάξεις και πολλοί από αυτούς αμφιβάλλουν αν όλα από τα πολλά  φορτηγά τα οποία περνούν μέσα από το χωριό ανήκουν στην κατηγορία στην οποία επιτρέπεται.