Σφόδρα επικριτικός, όπως το συνηθίζει μετά την ανεξαρτητοποίησή του, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μελέτης Λέλης κατηγορεί τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη για υποβάθμιση του τόπου και χειρισμούς εν κρυπτώ. Η υπόθεση του ΧΥΤΥ αποτελεί την αιχμή του δόρατος.

Με την γνωστή αυστηρή κριτική του προς τον πρώην επικεφαλής του, Γρηγόρη Σταμούλη, μίλησε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής και του Ενιαίου Συνδέσμου για τους ΧΥΤΥ.
Ο κ. Λέλης υποστήριξε την άποψη ότι ο Δήμαρχος είχε γνώση για τον σχεδιασμό της Περιφέρειας να γίνει ΧΥΤΥ στα Μέγαρα και το απέκρυψε ώστε να γίνει αρεστός στην κομματική του φίλη Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.
Υποστήριξε επίσης την άποψη ότι στα σχέδια της Περιφερειάρχου περιλαμβάνεται η υποβάθμιση των Μεγάρων.

Το σημαντικότερο όλων των σημείων ήταν η επισήμανση ότι ο κ. Σταμούλης λειτουργεί «εν κρυπτώ» και αυτή η πρακτική αποτελεί την πηγή όλων των κακών τα οποία βασανίζουν ή επέρχονται στα Μέγαρα.

Ακολουθεί η τοποθέτηση του κ. Λέλη στη συνεδρίαση

«Στα τέλη του μήνα Αυγούστου του 2014, την ημέρα της ορκωμοσίας κ. Σταμούλη στον χαιρετισμό που κάνατε, αναφερθήκατε στον Ζαν Μονέ, λέγοντας μας ότι υπάρχουν 2 κατηγορίες ανθρώπων.

Αυτοί που θέλουν να κάνουν κάτι, αλλά και αυτοί που θέλουν να είναι κάτι.

Δυστυχώς κ. Σταμούλη αυτό που διαπιστώνουμε κλείνοντας 4μισι χρόνια διοίκησης στο δήμο, είναι πως θέλετε να είστε κάτι, χωρίς όμως να κάνετε κάτι για τον τόπο μας.

Ο Αθηναϊκός και ο τοπικός τύπος μας είχε προειδοποιήσει για τα κακά που έρχονται.

Όμως εσείς δεν το λάβατε υπόψη σας. Όχι μόνο για τα μεγάλα ζητήματα, αλλά και για άλλα πολλά θέματα τα οποία προσπαθήσατε με τον τρόπο σας να υποβαθμίσετε.

Η ανεπάρκειά σας κ. Σταμούλη είναι πλέον γνωστή στους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

Σήμερα γίνεται ακόμη πιο γνωστή, αφού ο ΕΣΔΝΑ με ανακοίνωσή του σας εκθέτει ανεπανόρθωτα, αποκαλύπτοντας ότι είχατε γνώση για τον σχεδιασμό του ΧΥΤΥ στα Μέγαρα, αφού θέλατε να είστε αρεστός στην κομματική σας φίλη Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

Η  σιωπή σας όλο αυτό το διάστημα, συγχωρήστε με, κρύβει ενοχές, αφού γνωρίζατε τα πάντα για τα σχέδια υποβάθμισης που θέλει να προωθήσει η Περιφερειάρχης Αττικής.

Στο Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης που έγινε στην Βαρέα, ως κυβερνητικός δήμαρχος μιλήσατε για ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της περιοχής μας, κάτι που όμως σήμερα δεν το βλέπουμε.
Αντί για έργα ανάπτυξης, μας φέρνετε τα σκουπίδια στην πόλη μας.

Κύριε Δήμαρχε: Είναι απαράδεκτο να πληρώνουν τα Μέγαρα την συνήθη τακτική  σας να λειτουργείτε εν κρυπτώ.
Όμως όλοι καταλαβαίνουν απόψε πως εσείς κ. Δήμαρχε είστε ο κύριος υπεύθυνος αλλά και ο υπόλογος  για αυτήν την κατάσταση.

Σας συμβουλεύω, να απολογηθείτε στους πολίτες και να σταματήσετε επιτέλους να δηλώνετε χρήσιμος για τον τόπο».