Ως υπερβολικά σπάταλος χαρακτηρίζεται ο Δήμος Μεγαρέων από τον συνδυασμό «Τώρα» του Γιώργου Μπερδελή αναφορικά με την μεταφορά μπάζων και ογκωδών αντικειμένων στον ΧΥΤΑ Φυλής αντί να τα μεταφέρει σε εταιρεία ανακύκλωσης η οποία λειτουργεί στα Μέγαρα.
Σε σύγκριση την οποία πραγματοποιήθηκε και με στοιχεία τα οποία παρατέθηκαν φαίνεται ότι η μεταφορά τέτοιων υλικών στη Φυλή κοστίζει από 6 έως 23 φορές ακριβότερα απ’ ότι αν τα υλικά μεταφέρονταν σε ιδιωτικό κέντρο ανακύκλωσης το οποίο λειτουργεί στα Μέγαρα.
Συγκεκριμένα για μεταφορά στα Μέγαρα ο τόνος των μπάζων κοστίζει €1,9 και ογκωδών αντικειμένων €7,8.
Αντίθετα η μεταφορά αντικειμένων στη Φυλή κοστίζει €45.

Η διαφορά κόστους είναι μεγάλη αλλά ούτε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Φυλακτός ούτε ο Δήμαρχος αιτιολόγησαν την απόφασή τους να μεταφέρουν στη Φυλή αυτά τα υλικά όταν ερωτήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Γιώργο Μπερδελή.

Σε συγκεκριμένες ποσότητες οι οποίες μεταφέρθηκαν στη Φυλή τον Σεπτέμβριο εκτιμάται από τον καταγγέλλοντα συνδυασμό ότι το κόστος είναι €8.362 ενώ αν μεταφέρονταν στα Μέγαρα το κόστος θα ανερχόταν σε €1.449.
Μάλιστα στην εκτίμηση του κόστους δεν λαμβάνονται υπόψη οι επί πλέον εργατοώρες και τα καύσιμα.

Από τον συνδυασμό Τώρα θεωρούν ακατανόητη την απόφαση της διοίκησης του Δήμου να πραγματοποιεί αυτές τις δαπανηρές μεταφορές και ζητούν εξηγήσεις.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση