Από το Δήμο Μεγαρέων ανακοίνωθηκε το πρόγραμμα του εορτασμού της πανηγύρεως των Αγίων Έξι Μαρτύρων, των εν Μεγάροις Μαρτυρησάντων, κατά το τριήμερε 14 έως και 16 Αυγούστου 2019

 1. Από την 14η Αυγούστου ημέρα Τετάρτη, μέχρι το βράδυ της 16ης Αυγούστου ημέρα Παρασκευή, γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών, των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και Οργανισμών κοινής ωφέλειας.
 2. Ο εσπερινός και η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων, θα τελεστούν το βράδυ της 15ης Αυγούστου ημέρα Πέμπτη, με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος
 3. Από 19.00 μέχρι 19.30 ώρα της Πέμπτης 15ης Αυγούστου, οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα κατά διαστήματα.
 4. Την 19.30 ώρα θα ψαλλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος  του οικείου Ποιμενάρχου ημών Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,  συγχοροστατούντων και ετέρων προσκεκλημένων Αρχιερέων.
 5. Πέρας παράταξης τμημάτων για την περιφορά, ώρα 19.45
  Πέρας προσέλευσης επισήμων και αντιπροσωπείας στρατιωτικών αρχών,  ώρα 20.00
  Προσέλευση Δημάρχου, Αντιπεριφερειάρχη, Υπουργών, Βουλευτών,   ώρα  20.15
 6. Μετά το τέλος του εσπερινού και περί ώρα 20.45 θα επακολουθήσει η περιφορά των Τιμίων Λειψάνων των Αγίων και της Ιεράς Εικόνας.
 7. Εκκλησιαστικός τελετάρχης έχει οριστεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Προκόπιος Γεωργίου , Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως και από το Δήμο Μεγαρέων τελετάρχης έχει οριστεί ο Διευθυντής Εξωτερικών Συνεργείων του Δήμου Μεγαρέων κ. Πρωτόπαπας Δημήτριος, με Βοηθό τον κ. Παναγιώτη Καρδάτο, Προϊστάμενο των εξωτερικών Συνεργείων του Δήμου.
 8. Η πομπή θα ακολουθήσει τις οδούς Σπ. Σχινά – Αγ. Παρασκευής  –  Γ. Μπερδελή    – Μιαούλη – 28ης Οκτωβρίου  –  Χρ. Μωραϊτου  –  Γ. Μενιδιάτη.
 9. Το βράδυ της Πέμπτης 15ης προς 16η Αυγούστου, ώρα 00.00,  επί του Τάφου των Αγίων Έξι Μαρτύρων, έξω από το Ιερό Παρεκκλήσιόν τους, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία,  υπό του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλου πλαισιουμένου υπό κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
 10. Κατά τον εσπερινό και τη λιτάνευση από (19.00 έως 23.00) όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
 11. Το βράδυ της 15ης προς 16η και 16ης προς 17η Αυγούστου γενική φωταγώγηση της πόλης των Μεγάρων και των Δημοτικών καταστημάτων.
 12. Το πρωί της Παρασκευής 16ης Αυγούστου θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Ιερό Ναό των Αγίων Εξι Μαρτύρων, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελευσίνος  κ. Δωροθέου, πλαισιουμένου υπό κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.