«Η μετάβαση στο Εθνικό Νόμισμα, αφετηρία εξόδου από την κρίση»:
Η ΛΑ.Ε. Μεγάρων – Ν. Περάμου παρουσίασε το βιβλίο του Γιάννη Τόλιου

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και σε κλίμα γόνιμου διαλόγου η εκδήλωση

tolios_biblio_2_550Με μεγάλη επιτυχία και σε κλίμα γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού και με αρκετά ικανοποιητική συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση της τοπικής Πολιτικής Επιτροπής Μεγάρων – Ν. Περάμου της ΛΑ.Ε. Όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο του δρ. Οικονομικών και μέλους της Π.Γ. της ΛΑ.Ε. και υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του Μετώπου, Γιάννη Τόλιου.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο συντονιστής της Π.Ε. Μεγάρων – Ν. Περάμου,Βασίλης Πολυχρόνης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες σε μαζική αντίσταση απέναντι στη φορολαίλαπα και το κύμα των επερχόμενων πλειστηριασμών ακίνητης περιουσίας που μεθοδεύεται από τη νεομνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τόνισε την αμέριστη αλληλεγγύη του Μετώπου στα θιγόμενα λαϊκά στρώματα, δηλώνοντας πως η ΛΑ.Ε. είτε εντός είτε εκτός Βουλής πάντα θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Τέλος, έδωσε ραντεβού με τους πολίτες κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο ώστε να αποτραπούν προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί κατοικιών.

Το βιβλίο «Η μετάβαση στο Εθνικό Νόμισμα, αφετηρία εξόδου από την κρίση» προλόγισε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Τρύφωνας Κωστόπουλος, ο οποίος ανέδειξε τον βρώμικο έως τοκογλυφικό ρόλο του τραπεζικού συστήματος στη δημιουργία των νομισματικών και δημοσιονομικών κρίσεων και κατέληξε στο συμπέρασμα πως η άσκηση εθνικής οικονομικής πολιτικής μέσω της μετάβασης σε εθνικό νόμισμα είναι απαραίτητη για ένα κράτος που θέλει να πετύχει ανάπτυξη προς όφελος των πολιτών κι όχι του κεφαλαίου.
Στη συνέχεια, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε. Βασίλης Πριμυκήρης, αφού εξήρε τόσο την επιστημονική επάρκεια του συγγραφέα όσο τους πολύχρονους αγώνες του μέσα στην κομμουνιστική και ριζοσπαστική αριστερά, τόνισε την ανάγκη της πάλης του λαού ενάντια στα μνημόνια και παρουσίασε σε γενικές γραμμές της πρόταση της ΛΑ.Ε. για έξοδο από την κρίση και ανάπτυξη προς όφελος του λαού.tolios_biblio_1_550

Ο συγγραφέας του βιβλίου, δρ. Οικονομικών και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του Μετώπου, Γιάννης Τόλιος παρουσιάζοντας το βιβλίου του τόνισε την ανάγκη χάραξης εθνικής οικονομικής πολιτικής μέσω της ανάκτησης της κρατικής ιδιοκτησίας (εθνικοποίησης) του τραπεζικού συστήματος και της μετάβασης της χώρας σε εθνικό νόμισμα. Μάλιστα, τόνισε πως η μετάβαση αυτή είναι, αλλά όχι ικανή συνθήκη για την ευημερία των λαϊκών στρωμάτων. Για να καταστεί αυτή η συνθήκη ικανή θα πρέπει μαζί με τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα και την εθνικοποίηση των τραπεζών (ώστε να καταστούν μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας) να ακυρωθούν τα καταστροφικά μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι, να γίνει βαθιά διαγραφή του δημόσιου χρέους και να προχωρήσει το κράτος σε γενναία Σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη των λαϊκών νοικοκυριών. Αυτές οι προτάσεις εμπεριέχονται στο οικονομικό πρόγραμμα της ΛΑ.Ε. και γι αυτό ο Γ. Τόλιος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συνταχθούν με το Μέτωπο για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει οριστικά την κρίση και να περάσει σε βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος των πολλών κι όχι των ολιγαρχών.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και συζήτηση με ανάπτυξη προβληματισμών και καίριων ερωτημάτων πάνω στο καυτό θέμα της μετάβασης στο εθνικό νόμισμα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων – Ν. Περάμου Γιάννης Μιχάλαρος, ο συντονιστής του ΕΠΑΜ Μεγάρων Κώστας Δέδες και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μεγάρων Παναγιώτης Στρατούρης.

Το γραφείο επικοινωνίας της Π.Ε. Μεγάρων – Ν.Περάμου της ΛΑ.Ε.