Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η ενημερωτική συγκέντρωση την οποία προκάλεσε ο Δήμος Μεγαρέων σχετικά με το μέλλον των δασικών ή κοντά στα δάση οικισμών αφού παρευρέθηκαν δεκάδες εκπρόσωποι οικιστικών συλλόγων όλων των οικισμών της Μεγαρικής υπαίθρου.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Δημάρχου, Αντιδημάρχων και του αρμόδιου Διευθυντή Βαγγέλη Ρούσση την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017.
Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κ. Νίκος Ιωνάς, μηχανικός-τοπογράφος, ιδιοκτήτης μελετητικού γραφείου ο οποίος συνοδευόταν από τον συνεργάτη του κ. Σπύρο Παπαβασιλείου.

Αφορμή για την διοργάνωση της εν λόγω συγκέντρωσης ήταν η επικείμενη έλευση του Εθνικού Κτηματολογίου στα Μέγαρα και οι προβλέψεις για τους οικισμούς οι οποίοι βρίσκονται μέσα σε δασικές περιοχές, πέριξ των δασών ή σε περιοχές εκτός σχεδίου.
Πρόθεση του Δήμου Μεγαρέων είναι να εντάξει τα σπίτια τα οποία βρίσκονται σε αυτού του είδους οικισμούς σε καθεστώς ειδικής μεταχείρισης όπως αυτό προβλέπεται από τον Νόμο 4389/16.

Ήδη ο Δήμος, σε συνεργασία με το Γραφείο του κ. Ιωνά, έχει προβεί με δική του πρωτοβουλία στην καταγραφή των οικισμών η δε πρόσκληση των συλλόγων από όλες της περιοχές του Δήμου έγινε με σκοπό να δουν οι ίδιοι τους οικισμούς και ενδεχομένως να τροποποιήσουν τις περιγραφόμενες εκτάσεις.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων είχαν την ευκαιρία να δουν τους χάρτες οι οποίοι έχουν συνταχθεί από το μελετητικό γραφείο σε συνεργασία με τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τις αρμόδιες Δημοτικές Υπηρεσίες .
Σε διάστημα δύο εβδομάδων πρόκειται να ακολουθήσει άλλη συνάντηση στην οποία οι συλλογικοί φορείς θα έχουν την δυνατότητα να προτείνουν την πρόσθεση δικών τους επί πλέον στοιχείων.

Όλοι παριστάμενοι, άκουσαν με προσοχή τον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη και τους δύο προσκεκλημένους ομιλητές προκειμένου να μεταφέρουν τα δεδομένα στα διοικητικά τους συμβούλια