Τις εργασίες αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στον Ορκό Μεγάρων προτίθεται να αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής, έργο το οποίο θα πραγματοποιήσε με δικούς της πόρους.

Το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον κάμπο των Μεγάρων αποτελεί σημαντικό μνημείο για την Ιστορία και την Εκκλησία της περιοχής μας. Ωστόσο, δεν προχώρησε η χρηματοδότηση του έργου για την αποκατάστασή του.

Σε συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, την Τρίτη 28 Ιουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης συνομίλησε με τον Πρωτοπρεσβύτερο, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μεγάρων, π. Αλέξανδρο Κουργιαλή, ο οποίος προσκόμισε σχετικά εγκεκριμένη μελέτη, επικαιροποιημένη στατική μελέτη και τεύχη δημοπράτησης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος εξέφρασε τη θετική του βούληση για να χρηματοδοτηθεί το έργο, με ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, και να προχωρήσει η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

Σχετικά δήλωσε ότι «Τα ιστορικά παρεκκλήσια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας και της Εκκλησίας μας, προσελκύοντας ταυτόχρονα επισκέπτες και προσκυνητές. Η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτ. Αττικής στηρίζει με έργο, την ιστορία του τόπου μας».