Οξεία τροπή πήρε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων της 24ης Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος σχετικά με τη μελέτη της αντοχής και του κτηρίου του 4ου Δημοτικού.
Με έκπληξη οι λιγοστοί παριστάμενοι δημότες και τα μέλη του Συμβουλίου άκουσαν το Δήμαρχο να χαρακτηρίζει τα λεγόμενα του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Κουμπέτσου ως απαράδεκτα και κατάπτυστα. Βαριές εκφράσεις τις οποίες αν κάποιος έπαιρνε στα σοβαρά θα έπρεπε να απαντήσει αναλόγως. Ευτυχώς ο Σύμβουλος Κουμπέτσος κράτησε την ψυχραιμία του και συνέχισε να υποστηρίζει την άποψή του σε χαμηλούς τόνους.

Ο κ. Κουμπέτσος, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, διατύπωσε την άποψη ότι όταν ο Δήμος Μεγαρέων παρέλαβε από τον μελετητή την έκθεση για την κατάσταση του σχολικού κτηρίου – Φεβρουάριος 2019 – θα έπρεπε να εκκενώσει το σχολείο άμεσα διότι με τα ευρήματα της μελέτης οι μαθητές διέτρεχαν σοβαρό κίνδυνο παραμένοντας καθημερινά στο σχολείο.
Αυτό το απέδοσε στο γεγονός ότι ο Δήμαρχος δεν ήθελε να δημιουργήσει συναίσθημα ανησυχίας στους μαθητές και τις οικογένειές τους για λόγους σκοπιμότητας, δηλαδή να μην ταράξει προεκλογικά την κοινή γνώμη.

Με αφορμή αυτά ο Δήμαρχος υποστήριξε την άποψη ότι απ’ όσα διατύπωνε η μελέτη δεν προέκυπτε καμία προτροπή για εκκένωση του σχολείου αλλά για τη διενέργεια επισκευών. Πέραν αυτού όμως ο κ. Σταμούλης σήκωσε τους τόνους, χαρακτήρισε τα λεγόμενα του κ. Κουμπέτσου ως απαράδεκτα και κατάπτυστα και τον κατηγόρησε ότι καταβαραθρώνει το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι του προξενούν ντροπή και ότι υποβαθμίζουν το Σώμα.

Την επομένη της συνεδριάσεως, ο συνδυασμός Μαρινάκη, στον οποίο ανήκει ο κ. Κουμπέτσος, αναφερόμενος στο περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του κ. Σταμούλη ως τραγική.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση