Ευρεία σύσκεψη για την εγκληματικότητα πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Μεγαρέων, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 υπό τον Γενικό Επιθεωρητή της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο.
Η σύσκεψη έρχεται σε συνέχεια των προηγουμένων με ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και είναι σε συνέχεια της επιστολής την οποία έστειλε στον Πρωθυπουργό ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Κλεάνθης Βαρελάς.syskech_andrikopoylos_kloeo_1_550

Τα θέματα της σύσκεψης περιστράφηκαν γύρω από την εκτεταμένη εγκληματικότητα η οποία επικρατεί στον Δήμο Μεγαρέων, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα ληστείες, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών.  Συνέπεια αυτών είναι το συναίσθημα ανασφάλειας το οποίο κυριαρχεί στην τοπική κοινωνία και η ανάγκη να ληφθεί κάθε είδους μέτρο ώστε να περιορισθούν όλα αυτά.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Ανδρικόπουλος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της πολιτικής αλλά και της φυσικής ηγεσίας για την Δυτική Αττική και δήλωσε γνώστης των προβλημάτων προσθέτοντας ότι η ΕΛΑΣ σχεδιάζει αστυνομικές επιχειρήσεις καταστολής.
Αποτέλεσμα αυτών των επιχειρήσεων είναι η μείωση της εγκληματικότητας σε σχέση με τον περασμένο χρόνο, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία.
Πρότεινε επίσης  τη διοργάνωση ευρύτερης ενημερωτικής ημερίδας ώστε να ενημερωθούν οι δημότες για τρόπους αντιμετώπισης διαφόρων απατεώνων οι οποίοι εξαπατούν είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης ηλικιωμένους ή άλλους εύπιστους πολίτες.syskech_andrikopoylos_kloeo_2_550

Ο Δήμαρχος κ. Σταμούλης επισήμανε το γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρξει σε μια κοινωνία ελευθερία αν δεν υπάρχει ασφάλεια και νομιμότητα. Πρόσθεσε ότι η κατάσταση τοπικά είναι ανησυχητική και χρειάζονται συνεχείς δράσεις εκ μέρους της Αστυνομίας έτσι ώστε αφ’  ενός να υπάρχει πρόληψη στην παραβατικότητα κι εγκληματικότητα και αφ’ ετέρου καταστολή και φυσικά να εμπεδωθεί στους πολίτες το συναίσθημα της ασφάλειας.

Εκ μέρους των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
Ο κ. Αντώνης Χοροζάνης επεσήμανε την αυξημένη εγκληματικότητα στην Κινέτα και ζήτησε από την Αστυνομία να έχει αυξημένη παρουσία στην περιοχή μέσω της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας.
Επίσης ζήτησε να συλληφθούν «τα μεγάλα κεφάλια» που είναι υπεύθυνα για την εγκληματικότητα.syskech_andrikopoylos_kloeo_3_550

Ο κ. Γιάννης Μιχάλαρος θεώρησε επιβεβλημένη την ανάληψη δράσεων εκ μέρους της Αστυνομίας προσθέτοντας ότι αυτή γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να πράξει.
Επαίνεσε τις πρωτοβουλίες του Δήμου καθώς και την πρωτοβουλία του κ. Βαρελά να στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό.
Ο κ. Μιχάλαρος έχει προσυπογράψει την εν λόγω επιστολή.syskech_andrikopoylos_kloeo_4_550

Ο κ. Κλεάνθης Βαρελάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Αστυνομία ανταποκρίθηκε στην επιστολή του με την διοργάνωση αυτής της σύσκεψης. Επίσης επεσήμανε ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η Αστυνομία έχει προβεί σε εύστοχες και αποτελεσματικές κινήσεις προς την επιδίωξη του στόχου της μείωσης της παραβατικότητας και της εγκληματικότηταςsyskech_andrikopoylos_kloeo_5_550