Σήμερα Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 14:30 συνεδρίασε υπό την προεδρία του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής με αντικείμενο τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης των εκτάκτων καιρικών φαινομένων τα οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ και τις προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να δημιουργήσει ο τυφώνας “Ξενοφών” την περιοχή μας τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του Δημάρχου, αξιωματούχοι του Δήμου, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Δυτικής Αττικής,  εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, του Δασαρχείου, της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Σχολής Πυροβολικού, του Κυνηγετικού Συλλόγου Μεγάρων και των εθελοντικών οργανώσεων Κούρος και ΟΕΜ.

Κατά τη συνεδρίαση εξετάστηκαν όλες οι περιπτώσεις και τα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης  μετά στη συνεδρίαση δήλωσε:

«Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα συζητήσαμε εκτενώς το θέμα και αναφερθήκαμε σε όλες τις παραμέτρους προκειμένου όλοι (Δήμος, Πυροσβεστική, Στρατός, Αστυνομία και Εθελοντές ) να είμαστε σε ετοιμότητα και εγρήγορση προκειμένου να προλάβουμε τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις.

Τα μέτρα που λάβαμε είναι προληπτικά και δεν σημαίνουν ότι σίγουρα θα υπάρξουν έντονα δυσμενή καιρικά φαινόμενα αλλά εμείς πρέπει να είμαστε και θα είμαστε βεβαίως προετοιμασμένοι, έτσι ώστε να παρέμβουμε άμεσα όπου και όταν χρειαστεί.

Όλες οι συναρμόδιες Υπηρεσίες και εμπλεκόμενοι φορείς θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια  για να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε δυσμενή κατάσταση.

Βέβαια καλό θα είναι οι πολίτες να έχουν την προσοχή τους και να μην μετακινούνται άσκοπα μέχρι να περάσει το φαινόμενο.»