Συνεδρίασε εκτάκτως το ΣΤΟ Μεγάρων για το φετινό χειμώνα

Χθες 1 Νοεμβρίου, σε ειδική συνεδρίαση χθες  με τηλεδιάσκεψη, συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγάρων μετά από πρόσκληση του Δημάρχου.

Τα θέματα τα οποίατέθηκαν επί τάπητος αφορούσαν στο πώς θα αντιμετωπιστεί ο χειμώνας που είναι, πλέον, προ των πυλών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία κ. Κώστας Φυλακτός, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Μεγάρων κ. Δημήτρης Καϊάφας , ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων κ. Δημήτρης Βανάκας, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Μεγάρων κ. Ανδρέας Σελλάς, η δασάρχης Μεγάρων κ. Φράγκου, εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Καστρίτης, η κ. Σκεμπέ, υπεύθυνη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, ο διευθυντής ΚΑΠΕΣ του Δήμου Μεγαρέων κ. Πρωτόπαπας Δημήτρης και εκπρόσωποι της Ομάδας Εθελοντών Μεγαριτών, του Α.Ο. Κούρος, του Σώματος Έρευνας και Διάσωσης Μεγάρων, των Προσκόπων και του ΣΕΟ Μεγάρων καθώς και ο ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου, αρμόδιος του γραφείου επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του Δήμου κ. Γιάννης Γκίνης.

Στη σύσκεψη έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου κι εξετάστηκαν όλα τα θέματα ενόψει της περιόδου του επερχόμενου χειμώνα και συζητήθηκαν διάφορες προτάσεις σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης οποιουδήποτε έκτακτου γεγονότος.

Δηλώθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους ότι ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής είναι σε εγρήγορση κι έχουν κάνει όλες τις προετοιμασίες, που χρειάζονται (καθαρισμοί ρεμάτων και φρεατίων αποχέτευσης ομβρίων στην πόλη των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Κινέτας) και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα με υλικά (π.χ. αλάτι), διάφορα μέσα και μηχανήματα ώστε να αντιμετωπιστεί θετικά οποιοδήποτε σχετικό έκτακτο ακραίο καιρικό φαινόμενο (Καταιγίδες, Πλημύρες, χιονοπτώσεις κλπ).