Συνεχίστηκε η τήρηση του εθίμου των μάηδων, δηλαδή ανθοστόλιστων στεφανιών τα οποία προσφέρουν οι μνηστευμένες νέες στη μητέρα του καλού τους.

Εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώθηκε στα πεζοδρόμια της λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου για να παρακολουθήσει τις ομάδες των νεαρών μνηστευμένων γυναικών με τις συνοδείες τους να μεταφέρουν τον «μάη» δηλαδή το ανθοστόλιστο στεφάνι και άλλα παραδοσιακά δώρα στην μητέρα του μνηστήρα τους.

Ένα έθιμο το οποίο εκφράζει τον σεβασμό της μέλλουσας νύφης στη μέλλουσα πεθερά.

Το έθιμο είναι πολύ θεαματικό εξ αιτίας των πανέμορφων χρυσοποίκιλτων γυναικείων τοπικών ενδυμασιών, τα κατηφένια, καθώς και το τελετουργικό όπου κάθε δώρο, η κουλούρα, τα αυγά, τα πασούμια, έχει την δική του σημασία.

Λόγω αυτής της ομορφιάς και της μοναδικότητας, όλες οι δημοτικές αρχές της πόλης κατά την τελευταία πεντηκονταετία έχουν δώσει έμφαση στην προβολή και παρουσίασή του.

Ωστόσο η οικονομική κρίση δεν άφησε άθικτο το έθιμο το οποίο έχει υψηλό κόστος τόσο στην οικογένεια της νέας όσο και στην οικογένεια του νέου η οποία πρέπει να ανταποδώσει τα δώρα της μνηστής.

Φέτος ήταν εμφανώς αντιληπτός  ο σχετικά μικρός αριθμός των συμμετοχών σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά και οι συνοδείες οι οποίες συμμετείχαν εξέπεμψαν ένα πανέμορφο θέαμα και γέμισαν χαρά φίλους και συγγενείς οι οποίοι βρίσκοντας στα πεζοδρόμια της 28ης Οκτωβρίου.