Γιώργος Πατούλης και Λευτέρης Κοσμόπουλος επισκέφθηκαν τον υγροβιότοπο στο Βουρκάρι με σκοπό να ξεκινήσουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το περιφερειακό πάρκο να πάρει σάρκα και οστά.

Μετά από μια δεκαετία προσπαθειών στην οποία κατοχυρώθηκε το περιφερειακό πάρκο, φαίνεται να έρχεται η ώρα της υλοποίησης των προβλεπομένων.
Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης εξήγγειλαν τη χρηματοδότηση της διαχειριστικής μελέτης, το πρώτο βήμα για την πραγματική προστασία και ανάδειξη του Περιφερειακού Πάρκου του Βουρκαρίου, με κοινούς πόρους της Περιφέρειας και του ΕΣΠΑ, ύψους €1,3 εκατομμυρίων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής αναλαμβάνει τη συντήρηση εκατέρωθεν του ιστορικού τείχους, με αποψιλώσεις και εγχείρημα αποκατάστασης του τείχους σε συνεργασία με την αρμόδια Εφορεία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τέλος ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι θα περιλάβει το τείχος στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ο κ. Αντώνης Βόγκλης, πρόεδρος πολιτιστικού Συλλόγου Αγία Τριάδα εξέφρασε τις ευχαριστίες του και την ικανοποίησή του προς τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Κοσμόπουλο.