Άμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομικής ομάδας ΔΙΑΣ στην ειδοποίηση για διάρρηξη σε συνεργείο αυτοκινήτων τα ξημερώματα της Τρίτης 21 Νοεμβρίου 2017 στην οδό Αγίας Λαύρας στα Μέγαρα.
Πρόκειται για το συνεργείο των αδελφών Μπάρδη.
Μόλις οι διαρρήκτες έγιναν αντιληπτοί ειδοποιήθηκε η άμεση δράση και μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ καταδίωξαν τους διαρρήκτες.
Αυτοί εγκατέλειψαν ένα αυτοκίνητο ΙΧ και ένα φορτηγό κλειστού τύπου στο συνοικισμό Βλυχό των τσιγγάνων και εξαφανίστηκαν.

Η έρευνα στο φορτηγό αποκάλυψε ότι οι διαρρήκτες είχαν αδυναμία σε αγροτικό εξοπλισμό συλλογής ελιάς. Δηλαδή χτένες αέρος, κομπρεσέρ λάστιχα και άλλα.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δέκα κτένες δύο κομπρεσέρ, αλυσοπρίονα, κουλούρες από λάστιχα αέρος, μια ηλεκτρογεννήτρια, εργαλεία του συνεργείου και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Στο αστυνομικό τμήμα Μεγάρων προσήλθαν οκτώ θύματα διαρρήξεων οι οποίοι αναγνώρισαν και παρέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού το οποίο είχε κλαπεί.
Οι διαρρήξεις και οι διαπράχθηκαν σε όλη τη γεωγραφική έκταση της πόλης, επιλεκτικά, γεγονός το οποίο μαρτυρά ότι οι διαρρήκτες γνώριζαν πολύ καλά πού θα κτυπούσαν.
Το φορτηγό κλειστού τύπου ήταν κλεμμένο από τα Μέγαρα ενώ το ΙΧ, μάρκας Τογιότα είχε κλαπεί από το Λουτράκι χθες το βράδυ.

Η επιλεκτική κλοπή αγροτικού εξοπλισμού δημιουργεί υποψίες ότι οι κλέφτες ετοιμάζονται τώρα να κάνουν επιδρομή στα ελαιόδεντρα. Για τον λόγο αυτό όλοι οι αγρότες πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή.