Με ομόφωνη απόφαση την οποία έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαρέων, ο Δήμος θα προσλάβει εξειδικευμένο νομικό προκειμένου να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της διέλευσης του αγωγού υπερυψηλής τάσης από τα όρια του Δήμου Μεγαρέων.
Η απόφαση ελήφθη σε θυελλώδη συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020.
Το θέμα έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και εισηγητής ήταν ο Γιάννης Πομώνης του δημοτικού συνδυασμού Τώρα.

Από τη συνεδρίαση προέκυψε ότι ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης βρισκόταν επί δύο χρόνια σε διαπραγματεύσεις με τον Οργανισμό ΑΔΜΗΕ, κύριο του έργου, χωρίς να το γνωρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα επισημάνθηκε ότι σε δημόσιες προεκλογικές συγκεντρώσεις ο κ. Σταμούλης ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχει αγωγού υπερυψηλής τάσης.
Για το γεγονός αυτό ο κ. Σταμούλης κατηγορήθηκε για αδιαφάνεια σχετικά με το χειρισμό του θέματος.

Ο κ. Σταμούλης κατ’ επανάληψη διατύπωσε την προσωπική του άποψη ότι ο αγωγός δεν θα προξενήσει κανένα πρόβλημα στο περιβάλλον και απηύθυνε έκκληση σε οποιονδήποτε έχει στοιχεία περί του αντιθέτου να τα καταθέσει. Εξέφρασε δε το φόβο ότι η προσφυγή θα σημάνει και στέρηση του Δήμου Μεγαρέων από αντισταθμιστικά οφέλη για τα οποία αυτός διαπραγματεύεται με τον ΑΔΜΗΕ.

Παρά τις επιφυλάξεις του ο κ. Σταμούλης, δεν θέλησε να πάει κόντρα στο ρεύμα της πλειοψηφίας και τελικά τάχθηκε υπέρ της προσφυγής στο ΣτΕ.

Η προθεσμία κατάθεσης αίτησης στο ΣτΕ είναι η 15η Σεπτεμβρίου.