Διαμαρτυρία και απόγνωση εξέφρασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαρέων, στη συνεδρίαση της 31ης Ιανουαρίου, τσιγγάνοι κάτοικοι του συνοικισμού Βλυχός για τον λόγο ότι εδώ και περισσότερο από δύο εβδομάδες η ΔΕΗ έχει διακόψει συνολικά την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο λόγος της διακοπής είναι ότι οι περισσότεροι κάτοικοι του συνοικισμού ζουν σε αυθαίρετες κατοικίες και δεν δικαιούνται παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης πολλοί κάτοικοι με σύνδεση δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς.
Ακόμα είναι γνωστό ότι όσοι δεν δικαιούνται σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρισμού είτε παίρνουν ρεύμα από ένα νόμιμο γείτονα είτε κλέβουν ρεύμα από τον δημοτικό φωτισμό.

Η ΔΕΗ/ΔΔΕΔΗΕ, για να αντιμετωπίσει την παρανομία, και αφού καμία μέθοδος αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων δεν έχει περιορίσει αυτά τα φαινόμενα, αποφάσισε να διακόψει γενικά την παροχή της περιοχής.

Αφού ο κόμπος έφθασε στο χτένι, μεγάλη αντιπροσωπεία τσιγγάνων με επικεφαλής το προεδρείο του συλλόγου τους ήλθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο να παρακαλέσουν για λύση.

Πράγματι η κατάσταση η οποία επικρατεί είναι τραγική, αν μπορεί κάποιος να φανταστεί σήμερα, στον 21ο αιώνα να υπάρχουν Έλληνες οι οποίοι στερούνται το βασικό αγαθό του ηλεκτρισμού.

Όπως πολύ καθαρά περιέγραψαν την κατάσταση οι εκπρόσωποι των τσιγγάνων στον συνοικισμό υπάρχουν βρέφη, μικρά παιδιά, άρρωστοι υπερήλικες και άλλες ευπαθείς ομάδες που έχουν ανάγκη το ηλεκτρικό ρεύμα.
Παραδέχτηκαν ότι πολλοί από αυτούς δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς ηλεκτρισμού και χρωστάνε μεγάλα ποσά στην ΔΕΗ αλλά η κρίση έχει επηρεάσει και αυτούς.
Ενημέρωσαν ότι το ίδιο πρόβλημα επικρατεί και σε 14 άλλους συνοικισμούς τσιγγάνων στη χώρα και πρόσθεσαν ότι σε ορισμένους από αυτούς έχει δοθεί λύση στο ζήτημα της ηλεκτροδότησης σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι κατανοεί το πρόβλημα, τόνισε ότι ο Δήμος κάνει ό,τι μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα του συνοικισμού και αποφασίστηκαν περαιτέρω συναντήσεις μεταξύ των τσιγγάνων και του Δημάρχου ώστε να δοθεί και πάλι ηλεκτρικό ρεύμα εκεί όπου έχει διακοπεί.