Ο τομέας της παραγωγής patisserie και gelato είναι πολυδιαφημισμένος τα τελευταία χρόνια. Το γλυκό ή το παγωτό όταν είναι γοητευτικό και καλοφτιαγμένα κρύβουν πάντα μια μεγάλη συναισθηματική δύναμη που μπορεί να γοητεύσει πολύ κόσμο ακόμα και εκείνους που δηλώνουν ότι δεν είναι φίλοι τους. Πρόκειται για την κομβική εντύπωση σε ένα δείπνο, ένα γλυκό τελείωμα σε ένα εξαιρετικό τραπέζι   που έρχεται πάντα στο τέλος και μάς δίνει την τελική πινελιά. Η χάρη της ζαχαροπλαστικής είναι όταν με δημιουργικότητα, φαντασία, φινέτσα και νοστιμιά ανασύρει μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια.

Εκτός όμως από μόδα και απαραίτητο συστατικό ενός πολύ καλού δείπνου, οι άνθρωποι της ζαχαροπλαστικής  γνωρίζουν ότι το gelato όπως και η patisserie, ασφαλώς και βασίζονται σε συνταγή, στη χημεία και φυσικά στην αισθητική του δημιουργού τους. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο κ. Τζιομάκης που ζει στην πόλη μας. Εδώ και χρόνια   μελετά και εργάζεται στον τομέα της ζαχαροπλαστικής.

Η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει μεγάλες μονάδες ζαχαροπλαστικής – catering, σύγχρονα ζαχαροπλαστεία και διάσημα εστιατόρια, όπως Max Perry, Ecali Club.
Ακόμη θεωρείται ως ένας gelato specialist με ειδίκευση στο παραδοσιακό ιταλικό παγωτό με σύγχρονες μεθόδους παραγωγής.
Η θητεία του ως consulting chef – τεχνικού συμβούλου αποδεικνύει τις εξαιρετικές του γνώσεις πάνω στον τομέα του gelato.

Στο ενεργητικό του ακόμη υπάρχει η διοργάνωση σεμιναρίων, η εκπόνηση πρότυπων συνταγών, διακόσμηση γλυκού και παγωτού.

Τέλος, ως καθηγητής ΙΙΕΚ Χαλκίδας, έχει εκπαιδεύσει τους νέους επαγγελματίες του χώρου στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής και παραγωγής παραδοσιακού ιταλικού παγωτού,  με αποτέλεσμα την απορρόφηση των  σπουδαστών σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και ζαχαροπλαστεία.