Κοινή γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι κάτοικοι των περιοχών Αγία Τριάδα, Αλμύρες και Ήρεμο Κύμα προκειμένου να αποφασίσουν τι πρέπει να κάνουν μετά την πρόσφατη ρύπανση η οποία προκλήθηκε στον κόλπο Βουρκάρι μετά από διαρροή πετρελαίου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προαύλιο του παρεκκλησίου της Αγίας Τριάδας την Κυριακή 5 Ιουλίου και παρευρέθηκαν οι κάτοικοι ο οποίοι ενημερώθηκαν από τους επικεφαλής των συλλόγων, από το Δήμαρχο Μεγαρέων, τους Κλεάνθη Βαρελά, Αδριανό Μιχάλαρο, Άγγελο Μακρυγιάννη και Γιάννη Μιχάλαρο.

Η συζήτηση εκτάθηκε, πέραν του γεγονότος της πρόσφατης πετρελαιοκηλίδας, στην επικείμενη διέλευση του ηλεκτρικού αγωγού υπερυψηλής τάσης από την Πάχη στον Ασπρόπυργο και στην ανάγκη να συσταθεί ο προβλεπόμενος Φορέας Διαχείρισης του Περιφερειακού Πάρκου.

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης ενημέρωσε τους κατοίκους για τις ενέργειες οι οποίες έχουν γίνει μετά την πρόσφατη ρύπανση και ότι ο Δήμος κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Οι κάτοικοι άκουσαν με  επιφυλάξεις τις αναφορές του Δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη στις προθέσεις του να μετατρέψει το Βουρκάρι σε χώρο ιαματικού τουρισμού.
Σχετικά με τη διέλευση του αγωγού υπερυψηλής τάσης ο οποίος πρόκειται να περάσει από την περιοχή, ο Δήμαρχος εκφράστηκε με βεβαιότητα και δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στην άποψη των ειδικών οι οποίοι αναφέρουν ότι ο εν λόγω αγωγός δεν θα έχει καμία επίδραση στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία.
Κάλεσε δε όποιον ειδικό έχει άποψη περί του αντιθέτου να την καταθέσει.
Τη δυσφορία των κατοίκων προκάλεσε η αποχώρηση του Δημάρχου ο οποίος επικαλέστηκε ανειλημμένη υποχρέωσή του χωρίς να προβεί σε διάλογο μαζί τους.

Ο επικεφαλής της παράταξης Μαζί με Όραμα Κλεάνθης Βαρελάς αναφέρθηκε στην ανάγκη να συσταθεί ο Φορέας Διαχείρισης του Βουρκαρίου ενώ επέμεινε στην άποψη να αλλάξει διαδρομή ο αγωγός και να μην ακολουθεί την σχεδιασμένη περιοχή Πάχη-Βουρκάρι-Αλμύρες-Νέα Πέραμος-Λουτρόπυργος.
Εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρωτοβουλία του Δημάρχου να ζητήσει αντισταθμιστικά οφέλη ενώ υφίσταται αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Αδριανός Μιχάλαρος, πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας της περιοχής η οποία εμπίπτει στην κατηγορία Σεβέζο, δηλαδή υφίσταται μεγάλη επικινδυνότητα αφού περιβάλλεται από βιομηχανίες μεγάλης ισχύος.
Οι κίνδυνοι για τεχνολογικά ατυχήματα όπως η πρόσφατη διαρροή είναι πάντα υπαρκτοί και χρειάζεται να είναι ενημερωμένοι οι κάτοικοι τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων.

Ο Άγγελος Μακρυγιάννης, επικεφαλής της παράταξης Όμορφες Πόλεις, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του για τη διέλευση του αγωγού εφόσον κανένα όφελος δεν προκύπτει για το Δήμο Μεγαρέων.

Την ανάγκη να συσταθεί ο Φορέας Διαχείρισης επεσήμανε ο κ. Γιάννης Μιχάλαρος.

Ο κ. Γιάννης Καραμολέγκος επεσήμανε το γεγονός ότι ο Δήμαρχος εκτός της διατύπωσης διαβεβαιώσεων οφείλει να θέτει χρονοδιαγράμματα και πρόσθεσε ότι τα χρονοδιαγράμματα τα οποία θέτει ο κ. Σταμούλης δεν τηρούνται στο ελάχιστο.
Καυτηρίασε το γεγονός ότι ο κ. Δήμαρχος αποχώρησε χωρίς να κάνει διάλογο με τους κατοίκους και μίλησε για τον επικίνδυνο δρόμο οποίος συνδέει τις Αλμύρες με το Ήρεμο Κύμα  καθώς και για τον εγκαταλελειμένο παραλιακό δρόμο.
Είπε με δηκτικό τρόπο: “Να μετονομάσουμε το δρόμο προς τη Ρεβυθούσα Οδό Φόβου και Τρόμου”. Ενώ για τον παραλιακό δρόμο ο οποίος περνάει μπροστά από την εκκλησία να μετονομασθεί σε “Οδό Παρανομίας και Εγκατάλειψης”

Τέλος εκδόθηκε ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε και υπογράφηκε από τους τρεις συλλόγους της περιοχής, Αγία Τριάδα, Ήρεμο Κύμα, Αλμύρες.