Σύμφωνα με προσωπική ανακοίνωση της Γιάννας Ρήγα, Προέδρου του Δημοτικού Νομικού Προσώπου Ηρόδωρος, το οποίο έχει την ευθύνη λειτουργίας των αθλητικών χώρων στο Δήμο Μεγάρων, προβληματισμό στη διοίκηση έχει προκαλέσει η συμπεριφορά ορισμένων αθλουμένων.
Η πρόεδρος αναφέρει ότι υπάρχει ανίδραση και κακοπιστία εκ μέρους ορισμένων αθλουμένων σχετικά με την υποχρέωσή τους να φέρουν άδεια εισόδου με προσωπικά στοιχεία, όπως προβλέπεται από σχετική διάταξη του Κανονισμου Λειτουργίας.
Η απαγόρευση εισόδου σε όσους δεν συμμορφώνονται φαίνεαι να έχει προκαλέσει την παραβίαση της περίφραξης τους σταδίου σε άλλα σημεία προκειμένου να εισέρχονται.
Εντύπωση προκαλεί η αναφορά σε συμπεριφορά ατόμου το οποίο, αφού δεν επιτρέπεται λόγω πανδημίας η χρήση των αποδυτηρίων, πλενεται χρησιμοποιώντας το λάστιχο του ποτίσματος φορώντας μόνο το εσώρουχό του.
Επίσης είναι θλιβερό να υπάρχουν ακόμα άτομα τα οποία απευθύνονται προς τους ενταλμένους υπαλλήλους για τον έλεγχο με τη φεράη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” και άλλες παρόμοιες υπεροπτικές φράσεις.

Η κ. Ρήγα επισημαίνει ότι ο Κανονισμός Λειτουργίας του Σταδίου ισχύει από το 2018 και ότι οι διατάξεις τους είναι ίδιες με αυτές κανονισμών άλλων Δήμων της χώρας όπως Αγρινίου, Τρίπολης, Τρικάλων, Λάρισας, Αθηναίων και άλλων.

Παρά τις παράδοξες καταστάσεις οι οποίες προκαλούνται από την παραβίαση του Κανονισμού,την παραβίαση χαρακτηρίζει ως ασυδοσία η κ. Ρήγα, η ίδια παραμένει πρόθυμη να μελετήσει προτάσεις τις οποίες θα της στείλουν όσο έχουν αντιρρήσεις.

Εμείς να σχολιάσουμε ότι, για να καταφύγει η κ Πρόεδρος, σε προσωπική δημόσια επιστολη με πολλή συναισθηματική φόρτιση προκειμένου να γνωστοποιήσει αυτά που συμβαίνουν σε χώρο ευθύνης της, όντως οι καταστάσεις πρέπει να έχουν φτάσει στο απροχώρητο.
Γνωρίζουμε ότι η πορεία την οποία έχει διαγράψει η Πρόεδρος στον αθλητισμό και στην κοινωνία χαρακτηρίζεται από ακεραιότητα και εντιμότητα και προσφορά.
Οφείλουμε να ακούσουμε προσεκτικά όσα αναφέρει και να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη.