Σοβαρό πρόβλημα για τα διερχόμενα λεωφορεία έχει δημιουργηθεί και συνεχίζει να υπάρχει σε τμήματα της λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου στα Μέγαρα. Συγκεκριμένα τα χαμηλά κλαδιά των δέντρων που είναι φυτεμένα στα πεζοδρόμια προξενούν βλάβες στο σώμα των λεωφορείων. Συχνά όμως προξενούν βλάβες ή καταστρέφουν τις κεραίες που φέρουν και οι οποίες είναι σημαντικά τμήματα των οχημάτων για τις σύγχρονες εφαρμογές του GPS και του διαδικτύου.

Όπως πληροφορούμαστε, ο Δήμος ξεκίνησε να κλαδεύει τα δέντρα στο αρχικό τμήμα της λεωφόρου αλλά δεν ολοκλήρωσε το κλάδεμα και το πρόβλημα παραμένει στα υπόλοιπα τμήματα.
Όντως τα χαμηλά κλαδιά των δέντρων αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων δεδομένου ότι οι ζημιές οι οποίες προκαλούνται μπορεί να αποβούν πολύ δαπανηρές.
Οι λεωφορειούχοι ελπίζουν ότι ο Δήμος Μεγαρέων θα συνεχίσει και θα κλαδέψει και τα υπόλοιπα δέντρα της λεωφόρου και εκφράζουν την βεβαιότητα ότι διαμόρφωσή τους δεν θα επηρεάσει καθόλου την παχιά σκιά η οποία επικρατεί στον δρόμο.