Δεν είναι παιδική χαρά αλλά πάρκο εκγύμνασης αυτό το οποίο βλέπει όποιος περνάει εδώ και λίγες ημέρες από το πάρκο Ερκίς.
Μια αθλητική καινοτομία για τον Δήμο Μεγαρέων και δη του Αθλητικού Οργανισμού Ηρόδωρος είναι η τοποθέτηση οργάνων προπόνησης στον χώρο και στα οποία έχει δικαίωμα πρόσβασης ο κάθε δημότης συνδυάζοντας την χρήση τους με τον καθημερινό του περίπατο.

Στο υπαίθριο αυτό γυμναστήριο δεν υπάρχουν γυμναστές. Ο καθένας αθλείται με δική του ευθύνη και σε κάθε όργανο υπάρχουν οδηγίες χρήσης και πληροφορίες για το ποια μυϊκή ομάδα γυμνάζει. Τα όργανα πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας και είναι σχεδιασμένα να γυμνάζουν κάθε μυϊκή ομάδα του σώματος χωρίς επίβλεψη και χωρίς κανένα κίνδυνου τραυματισμού. Όποιος είναι σε θέση να περπατήσει είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ακόμα ένα υπαίθριο γυμναστήριο πρόκειται να τοποθετηθεί στη Νέα Πέραμο ενώ όπως δήλωσε η πρόεδρος του Οργανισμού Γιάννα Ρήγα στόχος είναι η δημιουργία σύγχρονων υποδομών για αθλητικές και εναλλακτικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Την πρώτη οργανωμένη επίσκεψη έκαναν τα μέλη μιας από τις ομάδες ενηλίκων του Ηρόδωρου με επικεφαλής τη γυμνάστρια Βάσω Μπακάλη και απόλαυσαν τη χρήση στο ως τώρα ασυνήθιστο υπαίθριο περιβάλλον.

Τον χώρο επισκέφθηκε επίσης ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης ο οποίος φανερά ικανοποιημένος με την πρωτοβουλία του Ηρόδωρου δήλωσε: «Τα οφέλη των χρηστών των υπαίθριων γυμναστηρίων είναι πολλαπλά. Προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία ώστε να προωθούμε την άθληση και καλούμε τους πολίτες να εντάξουν τον αθλητισμό στην καθημερινή τους ζωή».