Ο Δήμος Μεγαρέων ανακοίνωσε το εορταστικό και τελετουργικό πρόγραμμα της εορτής των Αγίων Έξι AGIOI_EXI_MARTYRES_550Μαρτύρων, πολιούχων της πόλης των Μεγάρων, Βασιλείου, Δημητρίου, Δωροθέου, Ιακώβου, Σαράντη, Σεραφείμ.

  1. Από την 14η Αυγούστου ημέρα Κυριακή, μέχρι το βράδυ της 16ης Αυγούστου ημέρα Τρίτη, γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών, των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και Οργανισμών κοινής ωφέλειας.
  2. Ο εσπερινός και η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων, θα τελεστούν το βράδυ της 15ης Αυγούστου ημέρα Δευτέρα, με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος
  3. 19.30  αρχιερατικός εσπερινός, προεξάρχοντος  του Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνου και συγχοροστατούντων άλλων ιεραρχών.
  4. Μετά το τέλος του εσπερινού και περί ώρα 20.45 θα ακολουθήσει η περιφορά των τιμίων λειψάνων των Αγίων και της ιεράς Εικόνας.
  5. Η πομπή θα ακολουθήσει τις οδούς Σπ. Σχινά  – Αγ. Παρασκευής  –  Γ. Μπερδελή –  Σωτ. Δρίτσα  – Μιαούλη – 28ης Οκτωβρίου  –  Χρ. Μωραΐτου  –  Γ. Μενιδιάτη.
  6. Το βράδυ της 15ης προς 16η Αυγούστου,  ώρα 00.00,  επί του τάφου των Αγίων Έξι Μαρτύρων, έξω από το παρεκκλήσιο, θα τελεσθεί αγρυπνία,  υπό του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλου πλαισιουμένου υπό κληρικών της ιεράς Μητροπόλεως.
  7. Κατά τον εσπερινό και τη λιτάνευση από (19.00 έως 23.00) όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
  8. Το βράδυ της 15ης προς 16η  και 16ης προς 17η Αυγούστου γενική φωταγώγηση της πόλης των Μεγάρων και των Δημοτικών καταστημάτων.
  9. Το πρωί της 16ης Αυγούστου θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο ιερό ναό των Αγίων Έξι  Μαρτύρων, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελευσίνος Δωροθέου, πλαισιουμένου υπό κληρικών της ιεράς Μητροπόλεως.