Προεκλογική ομιλία έκανε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στα Μέγαρα, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θέογνις με θέμα «Η Ελλάδα μετά τα μνημόνια – η Ευρώπη σε σταυροδρόμι».

Ο δημοφιλής κοινοβουλευτικός αναφέρθηκε πρωταρχικά στις συνθήκες στις οποίες εκλήθη η κυβέρνηση να εργασθεί, στο οικονομικό νοικοκύρεμα το οποίο έχει επιτευχθεί, την προσπάθεια η οποία έχει καταβληθεί για παραγωγή κοινωνικού έργου. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην ποσοτική μείωση της ανεργίας, στα πρώτα βήματα για μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, για τα σχολικά γεύματα, για τη διεκπεραίωση μεγάλου αριθμού εκκρεμών συνταξιοδοτήσεων, την ολοκλήρωση μεγάλου μέρους του εθνικού οδικού δικτύου το πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ και στην πρωτιά την οποία έχει η Ελλάδα στην απορρόφηση κοινοτικών πόρων.

Για τον προϋπολογισμό του 2019 είπε χαρακτηριστικά ότι είναι ο πρώτος made in Greece στα χρόνια της κρίσης, εξασφαλίζει το τους στόχους για το συμφωνημένο πλεόνασμα, τη διαφύλαξη των συντάξεων ενώ προετοιμάζει το έδαφος να γίνουν στοχευμένες κοινωνικές παροχές και ελαφρύνσεις.
Υπογράμμισε ότι επανήλθαν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.
«Εμείς δεν αναλωνόμαστε σε παροχολογία», είπε, «αλλά σε στοχευμένες επανορθώσεις αδικιών».
Επίσης με υπερηφάνεια δήλωσε ότι: «ξαναφέραμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης».

Στον οικονομικό τομέα αναφέρθηκε ακροθιγώς υποστηρίζοντας ότι προβλέπεται άνοδος των εξαγωγών ενώ δήλωσε ότι «θα χρειαστούμε χρόνια δουλειάς για να φτάσουν αυτοί που πλήρωσαν το μάρμαρο εκεί που ήταν πριν την κρίση».
Με αισιοδοξία αναφέρθηκε στην προοπτική και στην αναμονή ανόδου των επενδύσεων χωρίς χρονοδιάγραμμα ούτε να αναφέρει κάποιο παράδειγμα, είπε ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι ευπρόσδεκτες, δεν αναφέρθηκε καθόλου σε δημόσιες επενδύσεις, ιδιωτικές επενδύσεις παρά μόνο στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
Δεν αναφέρθηκε στους χαμηλούς μισθούς των 350 και 400 ευρώ της μερικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα ούτε στην δύσκολη κατάσταση η οποία προκύπτει από την εγκληματικότητα ή στην ανομία στα πανεπιστήμια. Δεν  αναφέρθηκε καθόλου στις απάνθρωπες συνθήκες οι οποίες επικρατούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στους χώρους κράτησης Ασιατών και Αφρικανών και οι οποίες δεν συνάδουν με το κοινωνικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και δυσφημίζουν τη χώρα.

Από τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ στόχος ήταν ο αρχηγός της ΝΔ στον οποίο αναφέρθηκε πολλάκις. Αντίθετα ο ομιλητής ήταν ήπιος προς την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για την οποία μίλησε με συμπάθεια όταν αναφέρθηκε στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού από τους Γερμανούς σοσιαλιστές να παραστεί στο συνέδριό τους.

Τέλος σε μια προφανή προσπάθεια να συσπειρώσει τους οπαδούς του  ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία δηλώνοντας πεπεισμένος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήλθε για να μείνει εκφράζοντας την βεβαιότητα για το καλύτερο στις επόμενες εκλογές.
Αντιφατικά μίλησε για την άνοδο της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη και συνέστησε, ο συνεταίρος των ΑΝΕΛ και του Καμένου, να μην είναι επιθετικοί στους «δημοκράτες» της κοινωνίας αλλά να τείνουν το χέρι προς κάθε δημοκράτη και ιδιαίτερα στους παλαιούς ΠΑΣΟκους.

***Αξιοσημείοτο ότι πριν την ομιλία αστυνομικοί έψαξαν την αίθουσα του Θέογνι για εκρηκτικά με τη βοήθεια σκύλου
***Απρόθυμοι οι ντόπιοι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθήσουν την ομιλία έδωσαν την ευκαιρία σε νεοφερμένους να γεμίσουν τα καθίσματα της αίθουσας