Με αφορμή το θέμα το οποίο απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαρέων στη συνεδρίαση της 27/11 και αφορούσε το θέμα της αναδοχής χρέους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης 3.9 εκατομμυρίων ευρώ από το Δήμο, ο Γιώργος Κουμπέτσος, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Μέγαρα-Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα, αναλύει το θέμα και αναρωτιέται:

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜ;

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η διοίκηση μειοψηφίας του Δήμου επέδειξε για άλλη μια φορά τα γνωστά στοιχεία που την διέπουν εδώ και πολύ καιρό, την έπαρση και την αλαζονεία.

Στο μείζον θέμα της αναδοχής του νέου χρέους της ΔΕΥΑΜ προς την ΕΥΔΑΠ, ύψους 3.900.000 ευρώ από το Δήμο αναδείχθηκαν πολλά σκοτεινά σημεία.

Επί  διοίκησης κ. Σταμούλη από την ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι σήμερα, το χρέος της ΔΕΥΑΜ έχει φτάσει τα 14.000.000 ευρώ!
Τον Φεβρουάριο του 2019 πληρώθηκε μετά από επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών το χρέος που είχε συσσωρευτεί από το 2014 και ανερχόταν στα 10.220.000 ευρώ περίπου.

Σήμερα έρχεται πάλι το Υπουργείο Εσωτερικών και επιχορηγεί το Δήμο με το ποσό των 3.900.000 ευρώ για την αποπληρωμή του νέου χρέους από τον Φεβρουάριο του 2019 έως σήμερα!
Η εγκύκλιος είναι συγκεκριμένη και αφορά σε επιχορήγηση χρεών των ΔΕΥΑ, τα οποία έχουν βεβαιωθεί είτε με διαταγές πληρωμών είτε με δικαστικές αποφάσεις.
Ο ανάδοχος Δήμος οφείλει να αιτιολογήσει τη δημιουργία του χρέους σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο.
Αποτελεί αιτιολογία η αιτίαση της διοίκησης ότι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜ αν πληρωθεί αυτό το χρέος;

Μα η εκκαθάριση της εταιρείας τελείται από το 2010 και δεν έχει ολοκληρωθεί.

Δεν υφίσταται σαφής αιτιολόγηση από πλευράς Δήμου για την λήψη αυτής της νέας επιχορήγησης, ενώ συγχρόνως γεννάται το εύλογο ερώτημα για το που πήγαν τα εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξε η ΔΕΥΑΜ από τις πληρωμές του νερού από τους δημότες όλα αυτά τα χρόνια.

Την ίδια στιγμή η ΔΕΥΑΜ η οποία δεν πληρώνει το νερό στην ΕΥΔΑΠ το χρεώνει στους δημότες και το κόβει μάλιστα στους «κακοπληρωτές», όπως τους χαρακτηρίζει η ίδια.
Ο μεγαλύτερος κακοπληρωτής που είναι η ίδια η ΔΕΥΑΜ χαρακτηρίζει κακοπληρωτές τους δημότες και τους κόβει το νερό!
Αφού λοιπόν η ΔΕΥΑΜ δεν πληρώνει το νερό στην ΕΥΔΑΠ και εισπράττει από τους δημότες γιατί δεν έχει ολοκληρώσει την εκκαθάριση;

Όταν η μισθοδοσία για το σύνολο των εργαζομένων, των μονίμων και των «ημετέρων» δεν ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ τον χρόνο και τα υπόλοιπα ανελαστικά έξοδα (ρεύμα κ.λ.π.) φθάνουν στις 300.000 ευρώ περίπου, που πήγαν τα υπόλοιπα;
Ποιος έχει αποφασίσει να μην πληρώνει το νερό στην ΕΥΔΑΠ; Ο Εκκαθαριστής ή ο Δήμαρχος; Ο Εκκαθαριστής ο οποίος είναι ο διοικητικός αξιωματούχος της ΔΕΥΑΜ και λαμβάνει τις αποφάσεις πρέπει να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα.

Ποιος έχει πάρει απόφαση να μην πληρώνει η ΔΕΥΑΜ το νερό στην ΕΥΔΑΠ;
Που πήγαν όλα αυτά τα εκατομμύρια που εισέπραξε η ΔΕΥΑΜ από τους δημότες την τελευταία εξαετία;
Περιμένουμε απαντήσεις.