Τηλεδιάσκεψη με το ενδιαφέρον θέμα των οικιστικών πυκνώσεων και των προς δημοσίευση χαρτών διοργάνωσε ο δημοτικός συνδυασμός Μεγάρων Μαζί με Όραμα του Κλεάνθη Βαρελά το Σάββατο 13 Μαρτίου.
Οι οικιστικές πυκνώσεις είναι μια πρωτοβουλία του Κράτους η οποία όταν ολοκληρωθεί θα έχουν ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα στη χώρα αναφορικά με τις κατηγορίες της γης και ιδιαίτερα μέσα στις δασικές εκτάσεις στις οποίες υπάρχουν κατοικίες, κτίσματα και αγροτικές εκτάσεις.
Είναι κατανοητό ότι το θέμα ενδιαφέρει πολλούς κατοίκους και οικιστές των Μεγάρων οι οποίοι στο πέρασμα των δεκαετιών εξασκούν αγροτικές δραστηριότητες στο δάσος είτε έχουν κατασκευάσει κατοικίες.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει αυτή η πρωτοβουλία του Κράτους για τις περιοχές Κινέτα, Αλεποχώρι, Λουτρόπυργο, Νεράκι, Βλυχάδα, Αλμύρες, Ήρεμο Κύμα και άλλες.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο δασολόγος Σπύρος Νικολάου ο οποίος αφού αναφέρθηκε ιστορικά στις αλλαγές χρήσης γης στα δάση, παρουσίασε την τρέχουσα κατάσταση όπου βρισκόμαστε λίγο πριν τη δημοσίευση/ανάρτηση των χαρτών με τις οικιστικές πυκνώσεις σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένων φυσικά και των περιοχών του Δήμου Μεγαρέων.

Κατά τη συζήτηση έγινε κατανοητό ότι η πρωτοβουλία αυτή του Κράτους δεν αφορά στις ιδιοκτησίες αλλά στον χαρακτηρισμό χρήσεων της γης σε όλη την επικράτεια και ιδιαίτερα στις δασικές περιοχές.

Ο κ. Νικολάου περιέγραψε τις ενέργειες τις οποίες θα πρέπει να αναλάβουν οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων προκειμένου να χαρακτηριστεί αναλόγως η γη την οποία κατέχουν.

Με πολλές απορίες και ενδιαφέρον παρευρέθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων και άλλων δευτεροβάθμιων οργανώσεων απ’ όλες σχεδόν τις περιοχές που προαναφέρθηκαν και όπως είπαν, έλαβαν εξαιρετικά ακριβείς και αιτιολογημένες απαντήσεις.

Ο κ. Κλεάνθης Βαρελάς αναφερόμενος στο θέμα, είπε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θέλουν να βρίσκονται πάντα σε επαφή με την κοινωνία και να αφουγκράζονται τα προβλήματα τα οποία την απασχολούν.
Ανακοινωσε μάλιστα ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συνδιασκέψεις με εκπροσώπους της κοινωνίας των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και των γύρω περιοχών σε μια προσπάθεια διαρκούς ενημέρωσης και καταγραφής των προβλημάτων.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος ο οποίος δεσμεύθηκε να μεταφέρει, μέσω του Περιφερειάρχη, σχετικά θέματα στα αρμόδια Υπουργεία και άλλες Αρχές.