Με το ακόλουθο μανιφέστο, η Τοπική Οργάνωση Μεγάρων του Κινήματος Αλλαγής δηλώνει ποιούς υποψηφίους θα στηρίξει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019  Ποιους υποψηφίους θα στηρίξουμε…
Η περίοδος των επόμενων μηνών είναι αναμφισβήτητα η πλέον κρίσιμη πολιτικά, αφού η ταυτόχρονη διεξαγωγή των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή τον Μάιο του 2019 και ανεξάρτητα από το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, έχει ήδη προσδώσει χαρακτηριστικά έντονης και πιθανόν παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Το Κίνημα Αλλαγής με τις αποφάσεις του Συνεδρίου, έχει καθορίσει το σχεδιασμό του και τη γραμμή της αυτόνομης πολιτικής πορείας και παρέμβασης ως αναγκαία συνθήκη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.

Ο πολιτικός μας χώρος με την πλούσια πολιτική προσφορά και συμμετοχή στους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει πρωταγωνιστήσει για ισχυρή αυτοδιοίκηση που υπηρετεί τον πολίτη και συνδράμει στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Όλες οι μεγάλες αλλαγές και τομές στο χώρο της αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλίες και νομοθετικές παρεμβάσεις της δημοκρατικής παράταξης, έχοντας αντίθετους τόσο τις συντηρητικές δυνάμεις που πάντα ήταν φοβικές απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και την αποκέντρωση, είτε έχουν αναφορές στο ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο του κρατισμού.
Ο δρόμος που διανύσαμε με τους προοδευτικούς πολίτες και τις προοδευτικές παρατάξεις στην Αυτοδιοίκηση ήταν μακρύς.

Ξεκίνησε από τους 6.500 Δήμους και Κοινότητες το 1981, απλά εκδοτήρια ληξιαρχικών πράξεων για να φτάσουμε στους 325 Δήμους και τις 13 Περιφέρειες του Καλλικράτη. Αναφερόμαστε πλέον σε σύγχρονους πολιτικούς Οργανισμούς ενισχύοντας τη διαφάνεια και τη δημοκρατική λειτουργία των Δήμων και των Περιφερειών.

Για να μπορούμε να μιλάμε σήμερα για μία τοπική Αυτοδιοίκηση με λόγο και ρόλο, με αρμοδιότητες και πόρους, βασικό πυλώνα για την ανασυγκρότηση της χώρας, την κοινωνική συνοχή, την διεύρυνση της δημοκρατίας και της λαϊκής συμμετοχής.

Στο πλαίσιο της πολιτικής μας απόφασης για αυτόνομη πολιτική γραμμή του Κινήματος Αλλαγής, πρέπει να επιδιώξουμε τόσο στις Περιφέρειες όσο και στους μεγάλους Δήμους να στηρίξουμε υποψήφιους του χώρου μας, που πιστεύουν στον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Αυτοδιοίκηση στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Με ικανές και αποτελεσματικές αυτοδιοικητικές παρατάξεις με αξιόπιστα ψηφοδέλτια και προγράμματα, που θα ανοίξουν νέους δρόμους για τις τοπικές κοινωνίες και την Ελληνική Περιφέρεια.

Στις εκλογές του Μαΐου είναι εφικτό:

  • Να ισχυροποιήσουμε τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις που πιστεύουν πραγματικά σε μια Ισχυρή Αυτοδιοίκηση, μοχλό τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, στήριγμα του πολίτη και συμπαραστάτη των αδυνάτων.
  • Να σταθούμε απέναντι σε αυτούς που βλέπουν και χρησιμοποιούν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης ως χώρο διαχείρισης οικονομικών συμφερόντων πελατειακών σχέσεων και κομματικών σκοπιμοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό θα κινηθούμε ως Συντονιστική Γραμματεία και στις εκλογές για τον Δήμο Μεγαρέων, αποδεχόμενοι τις τελικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων του Κινήματος Αλλαγής.