Την εξασφάλιση επί πλέον οικονομικών πόρων από τους προγραμματισμένους για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων ύψους €67.000 ανακοίνωσε ο Δήμος Μεγαρέων.

Το ποσό της εν λόγω επιχορήγησης έχει εκτιμηθεί βάσει μελέτης την οποία έχουν συντάξει οι Υπηρεσίες του Δήμου σύμφωνα με τις υφιστάμενες επί πλέον ανάγκες.

Θα προκηρυχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός για την εκτέλεση των επισκευών.

Με την υλοποίηση αυτού του έργου εκτιμάται ότι θα λυθούν πολλά προβλήματα τα οποία υπάρχουν στα διάφορα σχολικά συγκροτήματα των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

Με αφορμή την έξτρα επιχορήγηση, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα, που αφορούν στον τομέα της Παιδείας και συνεχώς φροντίζουμε έτσι ώστε η εκπαίδευση των μαθητών σε όλα τα Σχολεία του Δήμου να γίνεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μην  υπάρχουν προβλήματα στην λειτουργία αυτών. Επίσης φροντίζουμε, ώστε όλες ει δυνατόν οι κτιριακές εγκαταστάσεις να επισκευάζονται και συντηρούνται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να ανακαινίζονται και να ευπρεπίζονται εσωτερικά και εξωτερικά, για να γίνεται η χρήση αυτών από μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς, πιο άνετη και πιο ευχάριστη.

Οι υπηρεσίες του Δήμου προέβησαν στην καταγραφή των σχετικών προβλημάτων και συνέταξαν σχετική μελέτη βάσει της οποίας θα γίνουν οι επισκευές στα κτίρια των Σχολείων, από εργολάβο, που θα προκύψει κατόπιν διαγωνισμού.»