Ένα απορριμματοφόρο και καφέ κάδους για τη συλλογή βιοαποβλήτων παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στο Δήμο Μεγαρέων σήμερα, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου. Μαζί με αυτά εδαφοβελτιωτικό και βιοδιασπώμενες σακούλες.
Η παράδοση έγινε στο πλαίσιο της πολιτικής της Περιφέρειας για τη διαλογή στην πηγή των αστικών απορριμμάτων και τη μείωση των ποσοτήτων οι οποίες εναποτίθενται στους χώρους απόθεσης.
Παρέλαβαν ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Φυλακτός καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Εκτός από τον Περιφερειάρχη Γιωργο Πατούλη παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΔΣΝΑ Βασίλης Κόκκαλης.

Με αφορμή την παράδοση του υπερσύγχρονου αυτού απορριμματοφόρου το οποίο εξυπηρετεί την αποκομιδή βιολογικών αποβλήτων  και μόνο, ο κ. Σταμούλης ανακοίνωσε την επικείμενη έναρξη ενός νέου ρεύματος διαχείρισης απορριμμάτων, αυτό δηλαδή της επεξεργασίας και εκμετάλλευσης των βιολογικών αποβλήτων, από το οποίο θα παράγεται εδαφοβελτιωτικό λίπασμα. Αρχικά για τις ανάγκες του Δήμου και στη συνέχεια για δωρεάν διάθεση στους δημότες.

Ο κ. Σταμούλης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την προσφορά του απορριμματοφόρου και των κάδων επισημαίνοντας την οικονομία η οποία θα γίνει εξ αιτίας της μείωσης των ποσοτήτων ταν αποβλήτων που θα πηγαίνουν στον τελικό χώρο εναπόθεσης.

Ο κ. Πατούλης δήλώσε μεταξύ άλλων ότι με τη διάθεση εξοπλισμού ανακύκλωσης στους Δήμους της Περιφέρειας η Αττική βρίσκεται σε καλό δρόμο και ότι τα έτη 2020 και 2021 θα είναι όντως χρονιές ανακύκλωσης, όπως η Περιφέρεια τα έχει χαρακτηρίσει.