Ο Δήμος Μεγαρέων διοργανώνει εκδήλωση με ομιλία του γνωστού από την υπόθεση Οτσαλάν κ. Σάββα Καλεντερίδη, αξιωματικού ε.α., συγγραφέα και γεωστρατηγικού αναλυτή με θέμα:

«Οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα – Κύπρο – Συρία, Ενεργειακά, Προσφυγικό, Μεταναστευτικό».
Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2019, ώρα 18:00
Τόπος: Αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Το θέμα είναι εξαιρετικά επίκαιρο αφού κυριαρχεί τελευταία σχεδόν σε καθημερινή βάση στα ΜΜΕ και υπάρχει έντονη ανησυχία στους πολίτες σχετικά με τα τεκταινόμενα και τις συνέπειες και προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον στην κοινή γνώμη.

Ο Σάββας Καλεντερίδης, κατάγεται από την Βέργη Σερρών, αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων το 1981, υπηρέτησε σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες και φοίτησε σε όλα τα Σχολεία των τεθωρακισμένων και των καταδρομών. Επίσης υπηρέτησε επί σειρά ετών στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και σε κρίσιμες θέσεις στο εξωτερικό.

Από το φθινόπωρο του 2000 ίδρυσε και διευθύνει τον εκδοτικό οίκο “Ινφογνώμων Εκδόσεις” και από το 2008 το ιστολόγιο “Ινφογνώμων πολιτικά”.

Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι από το 2011 τακτικός αρθρογράφος στις εφημερίδες  “Δημοκρατία” και “Κυριακάτικη Δημοκρατία” ενώ αναλύσεις του με κύριο θέμα την Τουρκία και άλλα περιφερειακά ζητήματα έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, “Παρόν” και “Μακεδονία” και στα περιοδικά “Επίκαιρα”, “Αμυνα και Διπλωματία”, “Στρατιωτική ισορροπία και Γεωπολιτική”, “Απόρρητο Δελτίο και Διπλωματία.