Ανακοίνωση της ομάδας συλλόγων οι οποίοι έχον προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της διέλευσης του αγωγού υπερυψηλής τάσης από τις περιοχές Πάχη, Βουρκάρι, Αλμύρες και πέριξ σχετικά με τα νέα δεδομένα τα οποία έχουν προκύψει.
Με χθεσινή τους ανακοίνωση οι εν λόγω σύλλογοι έκαναν γνωστό ότι η εταιρεία Αριάδνη, ανάδοχος του έργου πρότεινε με επιστολή της στο Δήμο Μεγαρέων αντισταθμιστικά έργα αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να άρει τις αντιρρήσεις του και να συναινέσει στην εκτέλεση του έργου με την έκδοση των σχετικών αδειών.

Για μία ακόμα φορά κάνουν γνωστό ότι εμμένουν στις ισχυρές επιφυλάξεις ως προς την διέλευση του έργου από τις περιοχές τους. Αυτές οφείλονται στο γεγονός ότι είναι άγνωστές οι επιπτώσεις οι οποίες θα επέλθουν στο περιβάλλον και στη γενική υγεία από τον αγωγό εφόσον έως τώρα δεν έχει υπάρξει παρόμοιου μεγέθους προηγούμενο.
Αν ο Δήμος Μεγαρέων προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις πέραν της δικής του προσφυγής στο ΣτΕ θα συναντήσει την κάθετη άρνηση των κατοίκων.  Θα θεωρηθεί δε μια τέτοια εξέλιξη ως παράβαση καθήκοντος.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι με την τυχόν διέλευση του αγωγού θα καταστραφεί ο τουριστικός χαρακτήρας της Πάχης, θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες στο Περιφερειακό Πάρκο του Βουρκαρίου, οι κάτοικοι θα γίνουν πειραματόζωα εφόσον δεν υπάρχεει παρόμοι προηγούμενο μεγέθους του έργου, υπάρχει κίνδυνος να διέλθουν πλέον περισσότεροι παρόμοιοι αγωγοί, θα απαξιωθούν οι ιδιοκτησίες και τέλος ελλοχεύει ο  κίνδυνος περαιτέρω υποβάθμισης της περιοχής με την προοπτική να κατασκευαστούν δύο ακόμα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Ρεβυθούσα και στο Βουρκάρι.

Πάγιο είναι το αίτημα των κατοίκων να αλλάξει ο τόπος άφιξης από τη θάλασσα του αγωγού το δε πέρασμά του να γίνει μέσω μη κατοικημένων περιοχών.

Κανένα αντισταθμιστικό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για την υποθήκευση της δημόσιας υγείας και της συνεχιζόμενης υποβάθμισης της περιοχής.

Ταυτοχρόνως οι σύλλογοι δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε αύξηση των τοπικών αντιδράσεων με διάφορους τρόπους.

Και καταλήγουν: ¨Εμείς οι Σύλλογοι Αγιάς Τριάδας, Κοινωνίας Πάχης, Αλμύρες Βουρκαρίου, οι κάτοικοι της Λάκκας και ο Κούρος Μεγάρων καθώς και οι μεμονωμένοι κάτοικοι οι οποίοι από κοινού έχουμε καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ εναντίον της διέλευσης του καλωδίου υπερυψηλής τάσης, είμαστε σίγουρι για την υποστήριξη της υπό σύσταση ΠανΜεγαρικής Ένωσης και από όλους τους υπολοίπους Συλλόγους στον αγώνα που δίνουμε για τη μη υποάθμιση της περιοχής μας ειδικά αλλά και όλης της Μεγαρίδας γενικότερα”.