Τηρήθηκε και φέτος η παράδοση των τελευταίων σαράντα ετών κατά την οποία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θέογνις απονέμει το Βραβείο Χαλόφτη στους επιτυχόντες στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Το βραβείο είναι ένας έπαινος του ιστορικού συλλόγου των Μεγάρων και φέρει το όνομα του Νικολάου Χαλόφτη ο οποίος δώρισε στον σύλλογο το κτίριο στο οποίο στεγάζεται.

Όπως συνηθίζεται, στην εκδήλωση προσκαλείται ένα διακεκριμένο μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας προκειμένου να απευθύνει συγχαρητήρια και ευχές προς τους επιτυχόντες και να λαμπρύνει τη στιγμή αυτή κατά την οποία οι νέοι των Μεγάρων αποκτούν την ιδιότητα του ακαδημαϊκού πολίτη.
Στην εν λόγω εκδήλωση, ομιλητής ήταν ο Δρ. Μελέτης Μουστάκας διακεκριμένος νομικός και αναπληρωτής καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στην ομιλία του ο Δρ Μουστάκας, ο οποίος έχει γεννηθεί στα Μέγαρα, αναφέρθηκε στο κομβικό αυτό σημείο της ζωής των επιτυχόντων όπου έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν άλλους νέους ανθρώπους, από πολλά σημεία της χώρας, μακριά από το οικογενειακό τους περιβάλλον στο οποίο ζούσαν έως τώρα.
Η νέα κατάσταση θα απαιτήσει ανάληψη ευθυνών και υπευθυνότητα επιλογής, δηλαδή αυτό το οποίο χαρακτηρίζει τους ακαδημαϊκούς πολίτες.

Στους επιτυχόντες απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του συλλόγου Θέογνις Μάριος Ρεντίφης και ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης.

Παρευρέθηκαν πολλοί προσκεκλημένοι, οι περισσότεροι των οποίων ήταν συγγενείς και φίλοι των επιτυχόντων οι οποίοι δέχτηκαν της ευχές και το χειροκρότημα των παρισταμένων.