Μεταξύ των 400 δρομέων οι οποίοι θα πάρουν μέρος στο Σπάρταθλο 2018 συγκαταλέγεται πλέον και ο Παναγιώτης Μαργέτης, μέλος της ομάδας Δρομείς Μεγάρων Όρσιππος.
Η συμμετοχή του Παναγιώτη προέκυψε μετά από κλήρωση αφού οι αιτήσεις ήταν 715 αλλά στον αγώνα δεν μπορούν να πάρουν μέρος περισσότεροι από 400 δρομείς.

Φέτος ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Το Σπάρταθλο είναι ένας από τους πλέον γνωστούς διεθνώς αγώνες υπερμαραθωνίου δρόμου απόστασης 246 χιλιομέτρων, Αθήνα – Σπάρτη.
Ήταν η έμπνευση ενός αξιωματικού της Βρετανικής Αεροπορίας, του John Foden, ο οποίος με μια ομάδα τριών ακόμα συναδέλφων του έτρεξαν αυτή την απόσταση το 1982 ακολουθώντας τα βήματα του Αθηναίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, ο οποίος το 490 π.Χ. έτρεξε την ίδια απόσταση προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες, στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.
Το επόμενο έτος 1983, οι ελληνικές αρχές έδωσαν την άδεια για τη διεξαγωγή του πρώτου επίσημου αγώνα δρόμου ο οποίος συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Το ενδιαφέρον των αθλητών αυξάνεται διαρκώς, καθώς φέτος οι συνολικές αιτήσεις έφτασαν τις 715 στον αριθμό έναντι 665 του περασμένου έτους.

Ανάμεσα στους 400 αθλητές που βγήκαν από την κλήρωση, συγκαταλέγονται και 60 Έλληνες δρομείς, οι οποίοι, θα προσπαθήσουν να κυνηγήσουν ένα νέο Ρεκόρ στην κάλυψη της απόστασης, ή έναν άθλο, σαν αυτόν που πέτυχε ο Έλληνας αθλητής Νίκος Σιδερίδης κατά την διάρκεια του περσινού 35ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους πάντες, τόσο με την αποφασιστικότητά όσο και με την αντοχή του.

Νέο ρεκόρ αποτελεί ο αριθμός των χωρών που προέρχονται οι αθλητές, καθώς ανήλθαν στις 54 έναντι 52 της περασμένης χρονιάς.