Τελετουργικό αλλά και αθλητικό πρόγραμμα περιείχε η τελετή κοπής της βασιλόπιτας την οποία διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων Αθλητισμού (ΟΦΑΦΑ) Μεγάρων την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017.
Στο κατάμεστο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο του νοτίου τομέα της πόλης, αθλητές του ταεκβοντό και αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής παρουσίασαν προγράμματα επίδειξης αφού είχε προηγηθεί η παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας και η επίδοση τιμητικών διακρίσεων σε διακεκριμένους ανθρώπους του αθλητισμού οι οποίοι παρίσταντο.

Ο πρόεδρος του ΟΦΑΦΑ και ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Academy Sports Club Κλεάνθης Βαρελάς έκοψε τη βασιλόπιτα, ευχήθηκε στους παρόντες καλή χρονιά, στους νεαρούς αθλητές και στις αθλήτριες καλή πρόοδο και επιτυχία και παρουσίασε τις δράσεις του συλλόγου κατά την περίοδο 2015 – 2016.
Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης,  η ολυμπιονίκης της Γυμναστικής Βαρβάρα Φίλιου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταεκβοντό Νίκος Θωμαϊδης, ο έφορος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής και πρόεδρος του Νηρέα Νέας Περάμου Δημήτρης Τσεγκέλης αξιωματούχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τιμητικές διακρίσεις επιδόθηκαν στους κ.κ. Βασιλειάδη και Θωμαϊδη, στον ομοσπονδιακό προπονητή ταεκβοντό Κυριάκο Παρασίδη ενώ η συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης όταν ο Κλεάνθης Βαρελάς παρέδωσε τιμητική διάκριση στον έως τώρα και για περισσότερο από 10 χρόνια προπονητή ταεκβοντό του ΟΦΑΦΑ Κώστα Δελλίδη.
Ο κ. Δελλίδης συνεχίζει την προπονητική του καριέρα εκτός Ελλάδος.
Επίσης τιμήθηκαν η πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια ταεκβοντό Σταυρούλα Κοντού και οι πρωταθλήτριες ρυθμικής γυμναστικής Δήμητρα Καφαλίδου και Νίκη Τσάγαρη