Το νέο του βιβλίο με τίτλο “Τη νύχτα που σταμάτησε ο χρόνος ή Η υποσχεθείσα γη” παρουσίασε ο ηθοποιός Νίκος Ηλιόπουλος, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.
Γέμισε η κεντρική αίθουσα της Βιβλιοθήκης από φίλους του Νίκου Ηλιόπουλου οι οποίοι παρευρέθυκαν ώστε να τιμήσουν με την παρουσία τους το νέο βιβλίο του πολυτάλαντου Μεγαρίτη, ηθοποιού, ποιητή, ζωγράφου και δημοσιογράφου.
Πρόκειται γιά μια δραματική αφήγηση γεγονότων σχετικών με μια οικογένεια κατοίκων του Πέρα της Κωνσταντινούπολης οι οποίοι περί τα τέλη του 19ου αιώνα πληροφορούνται ότι η Ελλάδα είναι ελεύθερή και εκτείνεται έως τον Πλαταμώνα.
Αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την εχθρική Κωνσταντινούπολη, η τουρκική πλειοψηφία της κοινωνίας τους χαρακτήριζε ως γκιαούρηδες, και να ταξιδέψουν με όνειρα στην ελεύθερη πατρίδα. Ήταν ένα όνειρο και μια επιθυμία των προγόνων τους οι γενιές των οποίων ζούσαν και πέθαιναν με το όνειρο της ελευθερίας και της αποκατάστασης. Στο νέο περιβάλλον όμως δεν βρήκαν αυτά που περίμεναν. Εδώ ήταν οι “τουρκόσποροι” αντιμέτωποι με την εκθρότητα και το σκεπτικισμό των Ελλαδιτών.

Αυτά πραγματεύεται ο Νίκος Ηλιόπουλος στο βιβλίο του με ρεαλιστικό και ζωντανό τρόπο ώστε ο αναγνώστης να αισθάνεται ότι είναι μέρος των δραματικών αυτών γεγονότων.

Αποσπάσματα διάβασαν οι Σπύρος Μπιμπίλας, ηθοποιός, πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Συνταξιούχων Ηθοποιών, ο ηθοποιός και showman Κώστας Βενετσιάνος, η Άννα Αποστολοπούλου, μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης ΔΒ Μεγάρων, η Ράνια Παπαθανασίου, η Μαίρη Παπαηλία, η Πόπη Συριοπούλου και ο Χρήστος Στρατούρης.
Στις ανάπαυλες των αναγνώσεων, η Αντιγόνη Παπαηλία έπαιξε με το κανονάκι πολίτικους σκοπούς.

Για το έργο του μίλησε ο ίδιος ο συγγραφέας στο κοινό το οποίο χειροκρότησε θερμά εν αναμονή της ανάγνωσης του νέου βιβλίου.

Επαινετικές αναφορές στο πρόσωπο του Νίκου έκαναν ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ο τ. Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης, ο δικηγόρος Ανδρέας Μενιδιάτης και η πρώην παρουσιάστρια της Ελληνικής Τηλεόρασης Εύα Ντελιδάκη.
Την παρουσίαση συντόνισε η Άννα Παπαφράγκου, στέλεχος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων