Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μεγάρων, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κουλουριώτης ορίσθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ως ιεροκήρυκας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αθήνα.

Ο Αρχιμανδρίτης κήρυξε για πρώτη φορά από την νέα θέση του την Κυριακή των Βαΐων ομιλώντας για την σημασία της εορτής.

Η τοποθέτηση του πατρός Χρυσοστόμου, ο οποίος είναι πολύ αγαπητός στην ιδιαίτερή του πατρίδα τα Μέγαρα, αποτελεί μεγάλη διάκριση για τον ίδιο και αναγνώριση του έργου αλλά και των ικανοτήτων του.

Είναι γνωστά στα Μέγαρα η πολύπλευρή δράση και οι δραστηριότητές του και θεωρείται ένας από τους πυλώνες της στήριξης των δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος.

Λόγω αυτών των ικανοτήτων υπήρξε πάντα στο πλάι του μακαριστού Μητροπολίτη Βαρθολομαίου καθώς και στον διάδοχό του Κωνσταντίνο ο οποίος σε πολλές δημόσιες ομιλίες και κηρύγματά του αναφέρεται στο πρόσωπο του Χρυσοστόμου.

Για τον ορισμό του Αρχιμανδρίτη στη νέα θέση του, συγχαρητήριο μήνυμα εξέδωσε και ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης.

«Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, Ηγούμενος της Ανδρώας Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων π. Χρυσόστομος Κουλουριώτης δίκαια επελέγη ως πρώτος Ιεροκήρυκας της Εκκλησίας της Ελλάδος, αφού είναι γνωστότατος τοις πάσι για τις εμπνευσμένες του ομιλίες, τον μελίρρυτον εκκλησιαστικόν λόγον και το τεράστιο έργο, που έχει ως σήμερα προσφέρει στην περιοχή μας και χαίρει σεβασμού κι εκτιμήσεως τόσο από τους πιστούς αλλά και από τους εκκλησιαστικούς κύκλους.
Πολυσχιδής προσωπικότητα, Εργασιομανής, Τελειομανής, οργανωτικός, ικανότατος, άνθρωπος καλών λόγων, έργων και αγαθών προθέσεων, απλός και ταπεινός, ήρεμος, ικανός με πνεύμα συνεργασίας, κατανόησης και καταλαγής, δίκαιος και ακέραιος χαρακτήρας τιμά και λαμπρύνει τον χώρο της εκκλησίας.

Εύχομαι εκ βάθους καρδίας στον πατέρα Χρυσόστομο, με τον οποίο με συνδέει ειλικρινής και βαθιά προσωπική φιλία, καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, έτη πολλά και θεοχάριτα, πλήρη δραστηριότητας και πνευματικής καρποφορίας προς όφελος της Εκκλησίας και των πιστών και σύντομα με την βοήθεια του Θεού να τον καμαρώσουμε και σε υψηλότερα καθήκοντα.
ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ!»