Ο Βασίλης Μόσχος, δημότης Μεγαρέων και κάτοικος Κινέττας κι επί πολλά χρόνια ασχολούμενος με τα  αυτοδιοικητικά της περιοχής, στρατιωτικός εν αποστρατεία και πολιτευτής. Έχει  παρουσιάσει πλούσια καλλιτεχνική δράση, συμμετέχοντας σε διάφορους διαγωνισμούς ζωγραφικής, γλυπτικής και λογοτεχνίας  κατακτώντας πολλές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 3ου Παγκόσμιου Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού, ο οποίος διοργανώθηκε από τον «Ελληνικό Πολιτιστικό ΄Ομιλο Κυπρίων Ελλάδος» στον οποίο συμμετείχε  ο Βασίλης Μόσχος και απέσπασε το Α΄ Βραβείο Ζωγραφικής, για το έργο του «Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ».
Επίσης ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 8ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, ο οποίος διοργανώθηκε από τον ίδιο Όμιλο και ύστερα από ενδελεχή αξιολόγηση από την Κριτική Επιτροπή βραβεύτηκε για το βιβλίο του «ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ».

Με αφορμή τις δύο αυτές τιμητικές διακρίσεις ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης έστειλε το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα:

«Ο Βασίλης Μόσχος είναι μία σημαντική προσωπικότητα στον καλλιτεχνικό χώρο κι είναι γνωστός για το πλούσιο και σημαντικό έργο στην ζωγραφική, στην γλυπτική και στη λο0γοτεχνία.
Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον πολυπράγμονα  φίλο Βασίλη, για τις πρόσφατες και σπουδαίες βραβεύσεις τόσο για τον ζωγραφικό πίνακα “Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ” όσο και για το Βιβλίο του “ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ”, που εύχομαι να είναι  “καλοτάξιδο” και πάντα στη ζωή του να έχει επιτυχίες, να διακρίνεται  και να είναι υγιής, δυνατός για να συνεχίσει το δημιουργικό του έργο.»