Στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τρισδιάστατης Σχεδίασης και Εκτύπωσης ST3dM2020 συμμετείχε και διακρίθηκε το τμήμα ΣΤ’2 του 2ου Δημοτικού Σχολείο Νέας Περάμου, έπειτα από πρωτοβουλία της δασκάλας παράλληλης στήριξης κ. Ξανθής Τσαζή η οποία και εκτέλεσε χρέη συντονίστριας.

Η επιστημονική επιτροπή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απένειμε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου και στους μαθητές της ομάδας «Ίαπις», όπως ονομάστηκαν, το «Βραβείο Βέλτιστης Πρακτικής» στην κατηγορία του Δημοτικού για το εξαίρετο έργο τους κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Με αφορμή την εν λόγω διάκριση των μαθητών ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Επιθυμώ από καρδιάς να εκφράσω την ευαρέσκειά μου και να συγχαρώ τους μικρούς μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου για την μεγάλη τους αυτή επιτυχία και διάκριση.

Είναι άξιοι πολλών επαίνων όλοι οι δάσκαλοι για το παιδευτικό και παιδαγωγικό τους έργο, η δασκάλα παράλληλης στήριξης κ. Ξανθή Τσαζή, που ήταν και η συντονίστρια της όλης προσπάθειας και οι γονείς, που θα πρέπει να καμαρώνουν για τα βλαστάρια τους, όπως κι εμείς τα χειροκροτούμε με ικανοποίηση και θαυμασμό ευχόμενοι κάθε επιτυχία στις σπουδές τους και στη ζωή τους».