Επίσημα έθεσε την υποψηφιότητά του ο Άγγελος Μακρυγιάννης για Δήμαρχος Μεγαρέων παρουσιάζοντας την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του «Όμορφες Πόλεις».

Η παρουσίαση έγινε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στην αίθουσα Ιφινόη του Συγκροτήματος Ι. Μουρτζούκου Le Mirage.

Φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες του Άγγελου από τον εμπορικό κόσμο καθώς και τον κόσμο της επιχειρηματικότητας έδωσαν το παρών και άκουσαν τον υποψήφιο Δήμαρχο να παρουσιάζει τις αρχές του συνδυασμού του.

Με κεντρικό σύνθημα «Να αλλάξουμε την πόλη» οι άξονες του συνδυασμού κατευθύνονται με αισιοδοξία προς την οικονομική ανάπτυξη του τόπου, τον περιορισμό της μετανάστευσης των νέων και την δημιουργία ενός αποτελεσματικού Δήμου.
Χαρακτηριστικά για την επιθυμητή συνέργεια, έκανε λόγο για την συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου, των επιστημόνων και των στελεχών του Δήμου.

Με σεβασμό προς το έργο των Δημάρχων εξέφρασε την πρόθεσή του να ολοκληρώσει κάθε έργο το οποίο ευρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Στη συγκέντρωση έγινε επιγραμματική αναφορά στο νέο νόμο-πλαίσιο ο οποίος διέπει τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ για τον υποψήφιο μίλησαν εν συντομία οι κ.κ. Γιώργος Ζησιμάτος και Γιώργος Μπενέτος. Ο πρώτος είναι επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης της Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ ο δεύτερος έχει ασχοληθεί με το επιμελητηριακό κίνημα και έχει υπάρξει επί σειρά ετών πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Μεταξύ των παρόντων ήταν οι κ.κ. Γιάννης Μαρινάκης τέως Δήμαρχος Μεγαρέων, Γιάννης Μιχάλαρος, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων και Νέας Περάμου, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων Θανάσης Ζάλης, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Μεγαρέων Μάκης Λέλης, ο Σύμβουλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και άλλοι.