Διευκρινίσεις έδωσε ο Γιώργος Μπερδελής σχετικά με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου τα οποία τον ήθελαν να ζητά χρίσμα υποψηφίου Δημάρχου από την Νέα Δημοκρατία.

Σε συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησε την 1η Οκτωβρίου έκανε σαφές ότι η επιστολή την οποία έστειλε στην Νέα Δημοκρατία ήταν μια προσέγγιση προς όλα τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου διεκδικώντας θέση υπερκομματικού υποψηφίου με γνώση και εμπειρία στα κοινά. «Η κοινωνία έχει ξεπεράσει παρωχημένες αντιλήψεις, έχει ξεπεράσει στεγανά των κομμάτων, έχει ξεπεράσει τα πράσινα κόκκινα και μπλε καφενεία και αυτό που την ενδιαφέρει κυρίως είναι να υπάρχει στο δήμο μια διοίκηση που με σχέδιο, χρονοδιάγραμμα και εμπειρία, θα είναι ικανή να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα ώστε να ξεπεραστεί μια εποχή αδράνειας. Αυτή ήταν η ουσία της επιστολής μου».

Αναλύοντας τον νέο εκλογικό νόμο ανέφερε πως τα δεδομένα των δημοτικών εκλογών έχουν τώρα αλλάξει και αν οι προηγούμενες εκλογές είχαν γίνει με το παρόν εκλογικό σύστημα ο κ. Σταμούλης θα είχε εκλέξει 11 Δημοτικούς Συμβούλους, ο κ. Μαρινάκης 13, ο ίδιος 5 και από έναν σύμβουλο οι υπόλοιπες παρατάξεις. Συνεπώς θα ήταν αναγκαίο να υπάρξουν συμπράξεις μεταξύ των παρατάξεων προκειμένου να διοικηθεί ο Δήμος.

Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο ο κ. Μπερδελής θεώρησε πιο έντιμο και ξεκάθαρο να εκφραστεί προεκλογικά, να αναζητήσει συμμαχίες ή συμπράξεις πριν τις εκλογές, «επάνω στο τραπέζι», ώστε ο κάθε δημότης να γνωρίζει τα συμφωνηθέντα και να επιβραβεύσει ή όχι την προσπάθεια.

Πρόσθεσε δε ότι το ζητούμενο σε τοπικό επίπεδο δεν είναι να διαπιστωθεί αν ένα πολιτικό κόμμα αυξήσει τα ποσοστά του αλλά η λύση των προβλημάτων τα οποία ταλανίζουν τον Δήμο.

«Η λύση των προβλημάτων επιτυγχάνεται με σύμπνοια, συναντίληψη και συνεργασίες σε ένα προσυμφωνημένο πλαίσιο αρχών και προγράμματος προκειμένου ο δήμος προγραμματισμένα και με σχέδιο να προχωρήσει και αν είναι δυνατόν να βάλει τις βάσεις για ένα σύγχρονο μελλοντικό δήμο»

Διαβάστε εδώ την επιστολή του Γιώργου Μπερδελή προς τα πολιτικά κόμματα