Την εμφάνισή της στα κοινά κάνει σήμερα η «Ομάδα Παρέμβασης Μεγάρων και Νέας Περάμου» με επιστολή της προς τον τοπικό τύπο εγκαινιάζοντας τον δημόσιο διάλογο σχετικά με τα θέματα τα οποία απασχολούν τον Δήμο και την επεξεργασία προτάσεων – λύσεων προς τους τοπικούς άρχοντες.

Η Ομάδα Παρέμβασης, αφού κάνει γενική αναφορά στην κατάσταση της περιοχής από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβαίνει στη διαπίστωση ότι διαχρονικά, οι αιρετοί άρχοντες έχουν ευθύνη για το γεγονός ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής παραμένουν ανεκμετάλλευτα και η ποιότητα της ζωής έχει υποβαθμισθεί.

Αναλαμβάνει ρόλο συμβουλευτικό προς τους τοπικούς άρχοντες σε θέματα τα οποία θα γίνονται αντικείμενο μελέτης και επεξεργασίας από τα μέλη της.

Κατανοούμε το γεγονός ότι στην πρώτη εμφάνιση η Ομάδα παραμένει ανώνυμη και είμαστε βέβαιοι ότι αφού δώσουν δείγματα γραφής θα περάσουν στο προσκήνιο με τα ονόματά τους και έτσι θα κερδίσουν την όποια εκτίμηση αναλογεί στην προσπάθειά τους.

Παραθέτουμε την δημόσια επιστολή:

ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ – ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

“Επιλογή μας να μην γυρίζουμε πλέον την πλάτη στα προβλήματα

Για πάρα πολλά χρόνια όλοι οι δημότες είμαστε μάρτυρες «άστοχων εφαρμογών πολιτικής» από τις εκάστοτε διοικήσεις.

Η προσδοκία μας, κάθε φορά που προστρέχουμε στις κάλπες, είναι μια αλλαγή, μια ώθηση των περιοχών του Δήμου Μεγαρέων προς τα εμπρός.

Αντί αυτού η ιδιοτέλεια, η έλλειψη πραγματικής πολιτικής με επίκεντρο τον δημότη, η ανυπαρξία κατάλληλων προσόντων και ικανοτήτων των εκλεγμένων, η ασυνέπεια προεκλογικών εξαγγελιών με τις μετεκλογικές πράξεις, δημιουργούν στασιμότητα και σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν σε οπισθοδρόμηση.

Αυτό επιφέρει υποβάθμιση στην ποιότητα ζωής μας και εξαφανίζει αργά και σταθερά όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας.

Πλεονεκτήματα όπως υπέροχες παραλίες, βουνά, εξωκλήσια και αρχαιολογικά ευρήματα, ιστορία, τοποθεσία κ.ά..

Ο κύκλος της πολιτικής υποτίμησης των δημοτών έχει γίνει πλήρως κατανοητός και προβληματίζει έντονα.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον τρόπο διοίκησης και των αναγκών των δημοτών, οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται.

Ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό, είναι να γεφυρώσουμε το κενό, να δραστηριοποιηθούμε, να ενεργοποιηθούμε, να παρέμβουμε ώστε να αναβαθμίσουμε τον ρόλο μας σε σχέση με τον τρόπο διοίκησης.

Μια Παρέμβαση που πια είναι απολύτως αναγκαία, όχι με στείρο αλλά αντίθετα, με δυναμικό και δημιουργικό τρόπο.

Παρέμβαση ελέγχου και προτάσεων για την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής.

Αυτός ο προβληματισμός λοιπόν, μάς οδήγησε στην δημιουργία της Ομάδας Παρέμβασης.

Μια ομάδα πολιτών, διευρυμένη, που θα παρακολουθεί τις δράσεις της διοίκησης, θα την ελέγχει, θα αναδεικνύει και θα προτείνει λύσεις σε ουσιώδη προβλήματα, μικρού – μεσαίου ή και μεγάλου βαθμού δυσκολίας.

Στόχος της Ομάδας Παρέμβασης είναι η ενεργή συμμετοχή των δημοτών στην διοίκηση και στην λύση των προβλημάτων που τους αφορούν.

Γι’ αυτό και οι παρεμβάσεις θα είναι συνεχείς και ουσιαστικές, χωρίς την προσπάθεια να υποκαταστήσουν την Αντιπολίτευση στον Δήμο Μεγαρέων.

Θα είναι παρεμβάσεις που ως μοναδικό τους στόχο θα έχουν την ανάπτυξη, την αλλαγή μιας νοοτροπίας εφησυχασμού , μα πάνω απ’ όλα θα είναι δημοτοκεντρικές.

Αυτός θα είναι ο στόχος της Ομάδας Παρέμβασης Μεγάρων – Νέας Περάμου.

Επιδίωξη της θα είναι η πρόοδος του Δήμου Μεγαρέων, δηλαδή το συμφέρον του συνόλου.

Μόνο έτσι μπορεί να προκύψει η πρόοδος του κάθε δημότη, συνολικά, ομαδικά, με την δημιουργία μιας… «φιλικής πολιτικής ομάδας».

Αποτελεί επιλογή μας να μην γυρίζουμε πλέον την πλάτη στα προβλήματα. Να μην αδιαφορούμε και να μην εθελοτυφλούμε.

Εγκαινιάζουμε σήμερα το δημόσιο διάλογο, επιλέγοντας  μέσα από την Ομάδα Παρέμβασης να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, προτείνοντας στους αιρετούς μας λύσεις προς όφελος των συμπολιτών μας οι οποίοι είμαστε βέβαιοι ότι θα «αγκαλιάσουν» τις παρεμβάσεις μας.

Γιατί η Ομάδα Παρέμβασης έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, έχει επίκεντρο τις τοπικές κοινωνίες του Δήμου Μεγαρέων και την ανάδειξη των προβλημάτων τους!

Για την Ομάδα Παρέμβασης Μεγάρων – Νέας Περάμου

Η συντακτική επιτροπή”