Εύστοχη παρέμβαση, η οποία απεικονίζει την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υπόθεση της καθαριότητας στο Δήμο Μεγαρέων και ιδιαίτερα στη Νέα Πέραμο έθεσε ο Πρόεδρος Γιάννης Σεβαστής κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Αυγούστου 2020.

Υπάρχει μεγάλη δυσφορία στη Νέα Πέραμο για την προβληματική κατάσταση στην καθαριότητα, όπως αυτή απεικονίζεται στους δεκάδες σωρούς σκουπιδιών οι οποίοι υπάρχουν από το Κουμίνδρι έως το Λουτρόπυργο και αναρτώνται καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι διαμαρτυρίες είναι έντονες αλλά είναι προφανές ότι όσο κι αν θέλει ο Δήμος Μεγαρέων να ανταποκριθεί, η οργάνωσή του και η επάρκεια μέτρων δεν μπορούν να καλύψουν όπως θα έπρεπε τις ανάγκες οι οποίες αυξάνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο Πρόεδρος Γιάννης Σεβαστής επεσήμανε το γεγονός ο σύγχρονος τρόπος ζωής παράγει μεγάλες ποσότητες αποβλήτων και πως η κακή διαχείρισή τους μπορεί να αποτελέσει απειλή για τη δημόσια υγεία και την ποιότητα του περιβάλλοντος, να επιβαρύνει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την εθνική οικονομία.
Πρόσθεσε ότι τα ογκώδη οικιακά αντικείμενα το οποία απορρίπτονται ανεξέλεγκτα αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για το Δήμο, ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών που η περιοχή κατακλύζεται τόσο από επισκέπτες όσο και από εξοχικούς δημότες.

Δυστυχώς, η Νέα Πέραμος, παρ’ όλες τις προσπάθειες οι οποίες γίνονται για τη διατήρηση της καθαριότητας, βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό αφού με μια απλή βόλτα στις περιοχές της μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι έχουν δημιουργηθεί διάφορες εστίες απόθεσης ογκωδών οικιακών απορριμμάτων η δε περισυλλογή των σκουπιδιών από τους κάδους δεν γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Ως αποτέλεσμα, οι κάδοι ξεχειλίζουν και έτσι έχουν δημιουργηθεί υγειονομικές βόμβες σε διάφορα σημεία, επικίνδυνες για την δημόσια υγεία.

Ο κ. Σεβαστής κάλεσε το Δήμαρχο να λάβει σοβαρά υπόψη αυτές τις επισημάνσεις διότι η κατάσταση η κατάσταση με τα απορρίμματα έχει φτάσει σε σημείο μηδέν.