Προς τους δημότες του Δήμου Μεγαρέων απευθύνθηκαν ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης, οι λαμπαδηδρόμοι και οι συντελεστές της τελετής υποδοχής της ολυμπιακής φλόγας και τους προσκαλούν να παραστούν και να ενισχύσουν τη γιορτή υποδοχής αυτού του Ολυμπιακού Συμβόλου, στην πλατεία Βασιλέως Κωνσταντίνου, την Παρασκευή 13 Μαρτίου, ώρα 19:00.
Η Φλόγα θα φθάσει στη συμβολή της οδού Μινώας και θα κατευθυνθεί προς το χώρο της τελετής, απ΄ όπου θα αναχωρήσει μέσω των λεωφόρων 28ης Οκτωβρίου και Βυζαντίου.

Ο κ. Σταμούλης, μιλώντας προς τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου μίλησε με υπερηφάνεια για το γεγονός ότι ο Δήμος Μεγαρέων επελέγη από τους διοργανωτές της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής του Τόκυο, ως μια ιστορική πόλη των Μεγάρων η οποία συνδέεται ευθέως με την αρχαία Πόλη-Κράτος και τις οικονομικές, εμπορικές, πολιτισμικές και αθλητικές επιτυχίες.
Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους αρχαίους Μεγαρείς Ολυμπιονίκες, Όρσιππο – ο οποίος ήταν η αφορμή της καθιέρωσης των γυμνικών αγώνων – και τον Ηρόδωρο, Ολυμπιονίκη σε 10 διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μαζί του στην ενημέρωση ήταν ο Αντιδήμαρχος Ιερόθεος Πολυχρόνης, υπεύθυνος της διοργάνωσης, και οι λαμπαδηδρόμοι Μιχάλης Καψής, Ανδρέας Πανταζής, Γιάννα Ρήγα και Χάρης Ρώμας.

Όλοι οι λαμπαδηδρόμοι ευχαρίστησαν το Δήμο Μεγαρέων και ειδικότερα το Δήμαρχο για την πρότασή του να τους περιλάβει στον κατάλογο.
Ό Δήμαρχος και η Γιάννα Ρήγα έκαναν ιδιαίτερη μνεία στον κ. Σπύρο Καλοζούμη για τη σημαντική συμβολή του να παριληφθεί ο Δήμος στους Δήμους στους οποίους θα σταματήσει η φλόγα.
Ο κ. Σπύρος Καλοζούμης είναι πρόεδρος του ΑΟ Μεγάρων, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Μιχάλης Καψής: Ποδοσφαιριστής, Πρωταθλητής Ευρώπης
Ευχαριστώ για την επιλογή. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα.
Οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε τις αρχές του Ολυμπισμού στις επόμενες γενιές
Ανδρέας Πανταζης: Αθλητής στίβου, Πανελληνιονίκης με Πρωταθλητής Ευρώπης.
Είμαι ευτυχής που είμαι μέλος αυτής της εκδήλωσης. Η μεταφορά της ολυμπιακής φλόγας αποτελεί μεγάλη τιμή για κάθε αθλητή. Σας προσκαλώ να βρίσκεστε όλοι στην τελετή υποδοχής
Γιάννα Ρήγα: Διεθνής μπασκετμπωλίστρια. Πρωταθλήτρια, κυπελλούχος Ελλάδος
Ύψιστη τιμή η συμμετοχή μου στη διαδρομή της φλόγας και τη μεταφορά της στην πόλη των Μεγάρων.
Ευχαριστώ τον Δήμαρχο, την Οργανωτική Επιτροπή και το Σπύρο Καλοζούμη για τη συμβολή.
Χαρής Ρώμας: Ηθοποιός, σεναριογράφος, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Πρέσβης Καλής Θελήσεως Σωματείου “Ελπίδα”.
Ευχαριστώ το Δήμαρχο για την επιλογή. Ο αθλητής και ο ηθοποιός δίνουν ψυχή σε αυτό που κάνουν