Τελικά είναι γήπεδο 5Χ5 ή ασφαλής παιδότοπος ο χώρος ο οποίος επιχειρείται να περιφραχθεί στο σημείο συμβολής του ρέματος Μαυρατζιά και της Λεωφόρου Βυζαντίου στα Μέγαρα;

Εξόφθαλμο θέμα παρανομίας και αυθαιρεσίας βλέπει ο συνδυασμός του τέως Δημάρχου Γιάννη Μαρινάκη στο σημείο όπου ο Δήμος έχει ξεκινήσει να οριοθετεί τμήμα του σκεπασμένου ρέματος. Τα στοιχεία της παρανομίας και της αυθαιρεσίας, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, βασίζονται στο γεγονός ότι το εν λόγω έργο ούτε  περιλαμβάνεται, όπως οφείλεται, στο πρόγραμμα έργων του Δήμου, ούτε περιγράφεται τεχνικά όπως θα έπρεπε.

Το θέμα ξεκίνησε από παρέμβαση του Γιώργου Μπερδελή στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου επισημάνθηκε το γεγονός ότι επιχειρούνταν η κατασκευή γηπέδου 5Χ5 χωρίς να έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες. Σε αυτό είχε απαντήσει ο Δήμαρχος ότι πρόκειτο για ασφαλή παιδότοπο της γειτονιάς.
Παρά την διαβεβαίωση του Δημάρχου, το έργο φέρεται να έχει σταματήσει, όπως συμβαίνει με κάθε αυθαίρετη οικοδομική κατασκευή, μετά από παρέμβαση γειτόνων οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία .

Και στο σημείο αυτό παίρνει τη σκυτάλη ο συνδυασμός Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα και – όχι άδικα – καταγγέλλει την Διοίκηση του Δήμου για παρανομία και αυθαιρεσία.

Επίσης να επισημάνουμε ότι από το 2013 ο Δήμος έχει υποβάλλει στον αρμόδιο κρατικό φορέα μελέτη χρηματοδότησης βιοκλιματικού πάρκου στην συγκεκριμένη περιοχή. Δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος αναιρεί προηγούμενη σύννομη πρωτοβουλία του με νεώτερη και μάλιστα αυθαίρετη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συνδυασμού Μαρινάκη.

Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΦΘΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΟΝ κ. ΣΤΑΜΟΥΛΗ

Τρανή απόδειξη της προχειρότητας και της ανυπαρξίας προγράμματος αποτελεί η πρόσφατη επιδίωξη της διοίκησης να προβεί στην κατασκευή γηπέδου 5χ5 στο ύψος του ρέματος Μαυρατζά που διασταυρώνεται  με την οδό Βυζαντίου, χωρίς μελέτη, χωρίς άδεια, χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και φυσικά χωρίς διαγωνισμό.

Το έργο διακόπηκε άμεσα από την παρέμβαση συμπολίτη μας και εκεί φάνηκε η γύμνια της διοίκησης, η οποία δεν είχε να παρουσιάσει κανένα σχετικό έγγραφο στο συμπολίτη μας, παρουσία της αστυνομίας.

Το ερώτημα που προκύπτει αυθόρμητα αφορά στο σκοπό των παραπάνω ενεργειών της διοίκησης και την προέλευση της εντολής εκτέλεσης όλων αυτών των παράνομων ενεργειών.

Ποιος πήρε την απόφαση να κάνει ένα έργο με τη μορφή προμήθειας υλικών σιδήρου; Γιατί δεν προηγήθηκε μελέτη ή τεχνική περιγραφή του έργου;

Γιατί δεν αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο την τροποποίηση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων με εγγραφή του συγκεκριμένου έργου, καθώς και αναμόρφωση του προϋπολογισμού με δημιουργία δαπάνης;

Ποιος είναι ο ρόλος των τεχνικών γραφείων στα οποία έχει δώσει ο κ. Δήμαρχος με απευθείας αναθέσεις,  25.000 ευρώ στο καθένα;

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος παραπλάνησε το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Μπερδελή για το θέμα αυτό απάντησε ότι «…δεν κατασκευάζεται γήπεδο 5χ5, αλλά περιφράσσεται ο συγκεκριμένος χώρος για την προστασία των παιδιών της γειτονιάς».

Η παρέμβαση συμπολίτη μας απέδειξε τα ψεύδη του Δημάρχου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι απαράδεκτο να παραπλανεί ένας Δήμαρχος το Δημοτικό Συμβούλιο και να αποκαλύπτεται από ένα δημότη.

Διαφεύγει επίσης στη σημερινή διοίκηση ότι έχει εκπονηθεί από τη διοίκηση μας με πρωτοβουλία της κ. Πόπης Νικολάου μελέτη κατασκευής βιοκλιματικού πάρκου στη συγκεκριμένη περιοχή του ρέματος Μαυρατζά, η οποία υποβλήθηκε στο ΚΑΠΕ για χρηματοδότηση το 2013.

Ο κ. Σταμούλης παρακάμπτει τις νόμιμες διαδικασίες, απαξιώνει έτοιμες μελέτες προς χρηματοδότηση και επιχειρεί την κατασκευή έργου χωρίς τους στοιχειώδεις κανόνες νομιμότητας, με τη διαδικασία της προμήθειας. Μέχρι εκεί έχει φτάσει η αλαζονεία του.

Είναι τέτοια η αγωνία του να παρουσιάσει κάτι στους δημότες μετά από 4 χρόνια απραξίας, που τον ωθεί να ξεπερνάει κάθε ηθικό και νομικό φραγμό.

Ο κ. Σταμούλης ήταν αυτός που διαλαλούσε προεκλογικά ότι θα επιβάλλει τη νομιμότητα και ο Δήμος θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια.

Έτσι εννοεί τη διαφάνεια;

Η αλαζονεία της εξουσίας τον έχει κυριεύσει και βέβαια η μεγάλη φθορά είναι πλέον εμφανής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»