Σήμερα 14 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διανομή ντόπιων ποικιλιών φυτών από την κίνηση εθελοντών “Ομάδα Παραδοσιακών Σπόρων η Μεγαρίτικη Αυλή” σε συνεργασία με την “Ομάδα Παραδοσιακών Σπόρων η Αυλή των Κηπουρών“.
Η πρόσκληση την οποία είχαν απευθύνει οι διοργανωτές είχε μεγάλη απήχηση και προσήλθαν δεκάδες ενδιαφερόμενοι οι οποίοι θέλουν να συμμετάσχουν στο κίνημα διάσωσης των ελληνικών ποικιλιών φυτών και οι οποίοι παρέλαβαν εκατοντάδες φυτά τα οποία σκοπεύουν να καλλιεργήσουν με φροντίδα και αγάπη.

Η ομάδα “Η Αυλή των Κηπουρών” δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια με σκοπό τη διαφύλαξη, καλλιέργεια και δωρεάν διανομή παραδοσιακών σπόρων, σπορόφυτων και φυτών, αποσκοπώντας στην ενημέρωση των οικιακών καλλιεργητών και όχι μόνον. Προσφέρει αφιλοκερδώς γνώση και κάθε δυνατή πληροφορία η οποία αφορά στην συλλογή, σπορά και καλλιέργεια παραδοσιακών σπόρων.

Από τις ίδιες αρχές διακατέχεται η Μεγαρίτικη Αυλή η οποία στον κεντρικό της πυρήνα αποτελείται τους Νίκο Γιαγκούλοβιτς, Σωτηρία Σταμέλου και Λευτέρη Τσαούσογλου.

Παρόμοια με τη σημερινή πρωτοβουλία είχε λάβει η Μεγαρίτικη Αυλή πριν ένα έτος και με ικανοποίηση, μας δήλωσε ο κ. Γιαγκούλοβιτς, η σημερινή συμμετοχή ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη της περσινής, γεγονός το οποίο φανερώνει το σημαντικό ενδιαφέρον για τη διατήρηση των ποικιλιών αλλά και την οικιακή καλλιέργεια φυτών.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Βασιλέως Κωνσταντίνου με την καθοριστική συμβολή και βοήθεια από τον Δήμο Μεγαρέων και τον Αντιδήμαρχο Κώστα Φυλακτό.