Κυριολεκτικά φωτιά στον “αχυρώνα” έβαλε  ο Γιάννης Πομώνης με τις καταγγελίες του για τεράστια χωματερή στο ρέμα πλάι στο εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Μεγαρέων με την καταγγελία περί ύπαρξής της στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σήμερα οι υπαίτιοι της πυρκαγιάς, αφού ο καιρός δεν τους έκανε τη χάρη να βρέξει και να παρασύρει τα σκουπίδια προς τη θάλασσα, έβαλαν φωτιά.
Μια ακόμα χωματερή-έγκλημα για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία κειτόταν για μήνες κάτω από τη μύτη του Δήμου Μεγαρέων ο οποίος δεν στάθηκε ικανός να κάνει κάτι τόσο να την αποτρέψει όσο και να τη σταματήσει εν τη γενέσει της.
Ο Γιάννης Πομώνης ωστόσο, όπως δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχει καλέσει το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής το οποίο έχει καταγάψει τη χωματερή και τα περιεχόμενά τους καθώς και τις αστυνομικές αρχές και ετοιμάζεται για μηνύσεις κατά αγνώστων.

Σήμερα το μεσημέρι κατά τις 12:30 η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε και έσπευσε να επιληφθεί της κατάσβασης. Από τον πυκνό καπνό αναδίδετο οσμή καμμένου πλαστικού ανάμεσα στα κλαδεύματα υπήρχε σωρεία αστικών αντικειμένων και πλαστικές τσάντες με οικιακά απορρίμματα.
Στην απέναντι όχθη του ρέματος υπάρχουν σωροί σκουπιδιών ενώ η πυρκαγιά ανάβει στη βάση πυλώνα ηλεκτρισμού υψηλής τάσης.

Στη φωτιά βρέθηκε άμεσα και ο Κλεάνθης Βαρελάς ο οποίος μαζί με το Γιάννη Πομώνη κατήγγειλε χθες το βράδυ παρόμοια χωματερή στην περιοχή Βιολέττα Αλεποχωρίου.

Ο κ. Βαρελάς με αγανάκτηση μας μίλησε για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα κατά συρροήν το οποίο επιτελείται εις βάρος της δημόσιας υγείας.
Μεταξύ άλλων δήλωσε: “Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει μια οργανωμένη εναπόθεση κλαδευμάτων, κορμών και άλλων σύμμικτων απορριμμάτων. Ήταν δεδομένο ότι θα κατέληγε στην παρούσα κατάσταση.
Η πυρκαγιά μολύνει το περιβάλλον, δημιουργεί πρόβλημα για την δημόσια υγεία με την έκλυση δηλήτηριωδών ουσιών, τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, δημιουργεί κίνδυνο να καούν ελαιόδεντρα κλπ.
Καταδικάζουμε αυτήν την κατάσταση. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Η Διοίκηση του Δήμου πρέπει να παρέμβει άμεσα. Πρέπει να βρεθούν οι υπέυθυνοι. Είμαστε βέβαιοι ότι μετά την έρευνα της Πυροσβεστικής θα αποδοθούν ευθύνες”.