Ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου, παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του Υφυπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη, η επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων σε 24ωρη βάση.
Μετά από πολλές προσπάθειες τοπικών, υπηρεσιακών και κυβερνητικών παραγόντων ξεπεράστηκαν οριακά τα προβλήματα επάρκειας ιατρικού προσωπικού και με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση ιδιώτες γιατροί το πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2018 όπου διακόπηκε η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου φαίνεται να οδεύει προς μόνιμη λύση.

Κατά την επίσκεψη των επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας παρίσταντο ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός και ο Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Αττικής Ταξίαρχος Εμμανουήλ Δασκαλάκης.
Όσο παράδοξη κι αν φαίνεται η παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή, η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στην ανασφάλεια η οποία επικρατεί μεταξύ του προσωπικού εξ αιτίας των κρουσμάτων βίας τα οποία έχουν συμβεί εναντίον τους, οπότε η επαναφορά του Κέντρου στο παλιό καθεστώς  προϋποθέτει την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητάς του.
Υπό τις παρούσες συνθήκες οι γιατροί ως τώρα αρνούνταν να εργασθούν τις νυχτερινές ώρες φοβούμενοι για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Οι κ.κ. Κικίλας και Κοντοζαμάνης συνομίλησαν με το προσωπικό του Κέντρου και άκουσαν τις αιτιάσεις με κύριο θέμα αυτό της ασφάλειας.

Ο κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης με το προσωπικό:  «Τα Μέγαρα είναι μια περιοχή με πολύ κόσμο τον οποίο θέλουμε να στηρίξουμε γι’ αυτό και ουσιαστικά επαναλειτουργούμε το Κέντρο Υγείας Μεγάρων.
Όμως ικανή και αναγκαία συνθήκη για να λειτουργήσει ένα Κέντρο Υγείας επί 24ωρου βάσεως και μάλιστα να καλύπτει τις ημέρες που δεν εφημερεύει το Θριάσιο Νοσοκομείο, είναι να υπάρχει η απόλυτη εγγύηση για την ασφάλεια του προσωπικού. Γι’ αυτό και υπάρχει μια στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτοί οι άνθρωποι που ασκούν το λειτούργημά τους θα μπορούν να κάνουν απρόσκοπτα την δουλειά τους χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Αυτό θέλουμε να διασφαλίσουμε προκειμένου να μπορεί και σε διάρκεια λειτουργεί του συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, ώστε μετέπειτα να στηριχτεί περαιτέρω και να αναπτυχθεί και σε άλλες δομές για να παρέχει υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες».

Ακολούθως ο κ. Κοντοζαμάνης: «Η σημερινή έναρξη της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, είναι ένα μήνυμα που θέλει να στείλει του Υπουργείο Υγείας. Ότι κανένας πολίτης δεν θα στερηθεί το μίνιμουμ των απαραίτητων υπηρεσιών υγείας που πρέπει να έχει. Γι’ αυτό είναι βέβαιο ότι με κάθε τρόπο θα στηρίξουμε τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην χώρα».  

Από πλευράς ιατρικού προσωπικού, στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων εργάζονται 4 γιατροί με ειδικότητα γενικής ιατρικής, 1 καρδιολόγος, 1 πνευμονολόγος, 1 χειρουργός, 1 μικροβιολόγος, 1 ακτινολόγος, 2 παιδίατροι, υπάρχουν δε και ειδικευόμενοι γιατροί.