Ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Μεγάρων την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017, με την καρναβαλική παρέλαση στην 28ης Οκτωβρίου.
Βοήθησε και ο καιρός ο οποίος τελικά «αποφάσισε» να μη ρίξει βροχή!

Ομάδες μαθητών με τους αντίστοιχους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, ομάδες άλλων συλλογικών οργανώσεων όπως το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού συγκρότησαν ένα πλήθος περίπου 1500 καρναβαλιστών οι οποίοι διέσχισαν την 28ης Οκτωβρίου από την αρχή έως την Πλατεία Λιτάρα όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης με τους συνεργάτες του.

Σημαντική συμβολή στην τήρηση της τάξης είχαν το Σώμα Έρευνας και Διάσωσης και η Εθελοντική Οργάνωση “Κούρος” ενώ το γενικό πρόσταγμα είχαν οι Αντιδήμαρχοι Βανέσα Μαυροείδή και Σταύρος Φωτίου καθώς και η Αντιπρόεδρος του ΣΔΚ Μεγάρων Αναστασία Αντωνίου.

Ήταν σημαντική η συμβολή του Δήμου στην διοργάνωση αφού διέθεσε οχήματα, προσωπικό αλλά και φορεσιές. Οι περισσότερες φορεσιές προέρχονται από το δημοτικό βεστιάριο το οποίο συγκροτείται εδώ και 3 χρόνια.

Αξίζει να αναφέρουμε για την κ. Αντωνίου η οποία από το 2014 που ανέλαβε, ότι έχει επιδοθεί σε έναν διαρκή αγώνα να εμπλουτίζει το καρναβαλικό βεστιάριο του Δήμου.
Η Αναστασία Αντωνίου αποτελεί τον πόλο αναφοράς στο καρναβάλι σε όλη τη διάρκεια του έτους.
Επί των ημερών της ο αριθμός των κοστουμιών ιδιοκτησίας του Δήμου έχει φθάσει το 1300. Φέτος προστέθηκαν ακόμα 225 ενώ έχει αυξήσει τον αριθμό των υπαρχόντων θεμάτων.
Είναι αυτή η οποία επιλέγει τα θέματα και έχει προχωρήσει σε διαδημοτικές συνεργασίες για ανταλλαγή αρμάτων και ποικιλία θεματολογίας.

Τα οργανωμένα γκρουπ πέρασαν με όμορφους σχηματισμούς παρουσιάζοντας ομοιόμορφα θέματα με τάξη και συγκρότηση

Την παρέλαση έκλεισαν οι χαρακτηριστικές κοινότοπες ανεξάρτητες συμμετοχές με θορυβώδη μηχανάκια, «κούνελους», τρακτέρ με «κλαρία» και άλλα καθόλου ευρηματικά.

Χαρακτηριστικό της σημερινής παρέλασης ήταν η έλλειψη υπερβολών και το χειροκρότημα του κοινού που στέκονταν στα πεζοδρόμια της λεωφόρου.