Με χιονοπτώσεις στα δυτικά Μέγαρα μας αποχαιρετά το 2016. Στα χαμηλά των Γερανείων το χιόνι έφτασε τα 30 εκατοστά, γεγονός σπάνιο για τις περιοχές Καβελλάρη, Άγιο Ιερόθεο, Κοκκιναρέα, Χάνι, Μάζι και τις πλαγιές του Κορινθιακού.
Θετική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν διατυπώθηκαν παράπονα για αποκλεισμούς από κατοίκους των περιοχών οι οποίες αναφέρθηκαν ή άλλων οι οποίες συνδέονται με αυτές.

Αφενός η έγκαιρη προειδοποίηση από τους μετεωρολόγους, αφετέρου η αργή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών βοήθησαν στην μάλλον απροβλημάτιστη αντιμετώπιση των συνεπειών, όπως για παράδειγμα οι κλειστοί δρόμοι.

Εκτός αυτών θα πρέπει να επισημάνουμε την ετοιμότητα του Δήμου Μεγαρέων με τους δικούς της ανθρώπους και τα δικά της μηχανήματα.
Θα πρέπει επίσης να αποδώσουμε τα εύσημα στην συνεργασία του Δημάρχου και των συνεργατών του με την Περιφέρεια (Γιάννης Βασιλείου) και την Αττική οδό.

Για τον καθ’ ύλη αρμόδιο Αντιδήμαρχο Σταύρο Φωτίου γράψαμε χτες και μεταφέραμε τις ευχαριστίες του σε όλους τους εμπλεκομένους.
Σήμερα θα πρέπει να εξάρουμε τη δουλειά και το έργο του Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Φυλακτού ο οποίος έχοντας δείξει ιδιαίτερες επιδόσεις στην πολιτική προστασία, σε αυτή τη χιονόπτωση ήταν διαθέσιμος και βοήθησε σε μεγάλο βαθμό στην αποκατάσταση των δρόμων και της πρόσβασης σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, πτηνοτροφεία και σπίτια.